Ostali sportovi

Marković treći u Kiseljaku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ODIGRAN MEMORIJALNO – USKRSNI TURNIR U KISELJAKU. DINI MARKOVIĆU TREĆE MJESTO. POBJEDNIK ADNAN BUNJO. Šahovski klub „Kiseljak” iz Kiseljaka,u prostorijama Hrvatskog doma u centru Kiseljaka organizovao je memorijalno – Uskrsni šahovski turnir, u znak sjećanja na rano preminulog šahistu Marka Markičevića. Pravo učestvovanja imali su igrači i igračice iz zemlje i inostranstva sa ELO rejtingom do 2000 poena.

Prvo mjesto osvojio je Adnan Bunjo sa 7,5 poena ispred Predraga Barišića, Dine Markovića iz Zenice, Nikole Janjića, Saliha Haskovića, Ivana Sesara i Milana Jovovića sa 6,5… Najbolja šahistkinja bila je Zeničanka Bernardina Hadžiselimović sa 5,5 poena.
Od igrača koji nastupaju za zeničke klubove među prvih 15 našli su se i Adin Tatarević na 10.mjestu sa 6 poena, te mladi Faris Ćunjalo na 13.mjestu sa 5,5 poena.
Učestvovala su 44 igrača sa ELO rejtingom do 2.000 poena. Igralo se 9 kola po Švicarskom sistemu uz tempo igre 15 minuta po igraču sa primjenom pravila FIDE za ubrzani (Rapid) šah.
Agilni organizator ŠK Kiseljak na čelu sa predsjednikom Perom Perićem, obezbjedio je prigodan nagradni fond, ručak te osvježenje za sve igrače, objavili su na eni news.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno