Rukomet

Marković: pobjeda pred našom publikom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Gradskoj areni Zenica održana je pres konferencija rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine povodom izuzetno važne utakmice sa Bjelorusijom. Selektor našeg tima Dragan Marković vidno razočaran slabom podrškom medija poručio je kako nema potrebe da isti dolaze poslije, te da sve poteškoće koje su pred reprezentacijom ne treba tragično shvatiti već mirno ući u utakmicu i uz maksimalne napore izboriti izuzetno važnu pobjedu za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

– Nismo kompletni, ekipa se polako skuplja, a očekujemo da ćemo do 6. juna biti kompletni. Imamo zdravstvenih problema, a Čelica nam ne dolazi. Dobro podnosim sve prepreke koje su pred nama te mirno ulazimo u utakmicu. Kad smo već došli u ovu situaciju da odigramo ovako bitnu utamicu, neću plakati ni za kim jer me drži deviza kada je puno problema iza nas očekuje nas veliki uspjeh – kazao je Marković. Naš standardni golman Benjamin Burić nije krio svoja očekivanja te želju za pobjedom u ovoj historijskoj utakmici za našu rukometnu reprezentaciju.

– Drago mi je da smo došli u takvu situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini što je vrlo rijetka situacija za nas u toku kvalifikacija. Očekujem tvrdu utakmicu kao što je bila u Bjelorusiji, ali i da ćemo pobijediti pred našom publikom. Bjelorusija nije toliki bauk, a mi se pripremamo kao i za svaku drugu reprezentaciju, samo ono što ovu utakmicu čini jako izuzetnom to što je nama ključna za plasnan dalje – kazao je Burić. Riješenje o prijemu u bh. državljanstvo dobio je novopečeni reprezentativac i veliko pojačanje Marko Tarabochija. Iz Rukometnog saveza se nadaju da će svu potrebnu dokumentaciju završiti, te da njegov nastup neće biti upitan u utkamici protiv Bjelorusije.

– Zahvalio bih se selektoru na pozivu i što se sve brzo riješava po pitanju mojih dozvola. Imamo odličnu ekipu, momci su me dobro prihvatili . Što se tiče utakmice sa Bjelorusijom nadam se da uz maksimalnu podršku publike pobjeda neće izostati – kazao je Tarabochi.

press2rerre

 

(Faktor.ba-B. Mahmić)

foto: J. Hadžić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno