Rukomet

Foto: Rukometni Zmajevi stigli u Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U hotel Zenica danas su počeli pristizati reprezentativci naše rukometne reprezentacije koji će 11. juna u Gradskoj areni Zenica odigrati prvu od dvije utakmice koje su ključne za plasman na Evropsko prvenstvo. Izabranici Dragana Markovića u Zenici će obaviti pripreme za utakmicu protiv Bjelorusije te dati svoj maksimum u ostvarenju cilja, a to je plasman za Evropsko prvenstvo. Među prvim, u Zenicu je stigao selektor Dragan Marković koji je istakao da je ekipa napravila šansu za plasman na EP.

– Sigurno je da nećemo biti kompletni do 9. ili 10. juna. Imamo problema s određenim povredama, a ni Čelica neće igrati zbog završnice Kupa u Kataru. Uspjeli smo dobiti pasoš za Tarabochia i to je veliko pojačanje za našu ekipu. Dogurali smo do toga da smo sebi napravili šansu da se kvalificiramo na Evropsko prvenstvo i sigurno je da ćemo izginuti za svaku loptu pred svojom publikom i dati svoj maksimum – kazao je Marković. U hotel Zenica danas su stigli i braća Burić, a Senjanin je u izjavi za medije kazao da je utkamica sa Bjelorusijom od velikog značaja za njih.

– Okupili smo se nakom mjesec dana, a u Zenici su uslovi fenomenalni. Moramo pobijediti ove dvije odlučujuće utakmice. Naša prva prepreka je meč protiv Bjelorusije koju igramo u našoj dvorani, u našoj državi, tako da moramo skupiti snage više od 100 posto. Ova utakmica znači mnogo za budućnost našeg rukometa kao i za nas igrače – kazao je Burić.

 Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se danas okupila u Zenici, obavila je prvi trening na startu priprema za preostala dva kvalifikacijska susreta za evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj, protiv selekcija Bjelorusije (11. juna u Zenici) i Danske (14. juna u Brondbiju).  

Na prvoj prozivci selektora Dragana Marković izostala su petorica igrača, a večernji trening je obavilo 14 od 19 pozvanih igrača. Izostali su Nebojša Grahovac, Marko Panić, Dejan Malinović i Faruk Važalić,  zbog obaveza u svojim klubovima u prvenstvu Francuske, dok Duško Čelica neće prisustvovati pripremama zbog obaveza u Kataru. Po riječima trenera bh. reprezentacije Zuhdije Korkarića, naše najbolje rukometaše očekuje težak susret s Bjelorusijom. 

– Igramo s veoma jakim protivnikom. Svjesni smo njihove snage. Očekuje nas beskompromisna borba. Daćemo sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat i viziramo pasoš za evropsko prvenstvo – kazao je Korkarić. Dodao je da će igrači na treninzima, prije svega raditi na održavanju fizičke spreme i taktičkim zamislima, kada se kompletira ekipa. Odlučujući susret s Bjelorusijom igrat će se 11. juna u 20.15 sati u zeničkoj Areni. 

B.Mahmić/Faktor.ba/Fena/ Foto: J. Hadžić

Više na

Posted by Zenicablog on 3. Juni 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno