Rukomet

Marković odredio 18 rukometaša za kvalifikacije

Dragan Marković
Dragan Marković
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dragan Marković, selektor rukometne reprezentacije BiH, objavio je spisak od 18 igrača na koje će računati na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2017. godine održati u Francuskoj.

-Iako ne znam hoću li voditi bh. rukometaše protiv Slovačke 4. novembra u Tuzli i četri dana kasnije u gostima kod Litvanije, svoj posao obavljam maksimalno profesionalno. Pripremam se za te utakmice kao da ću biti selektor. Nikada se nisam bavio raznim pričama i spletkarenjem, nego sam radio svoj posao. Tako je i sada, mada vidim da putem medija već imenuju mog nasljednika. Navodno je u četvrtak Izvršni odbor RS BiH na kojem će me smijeniti i imenovati novog selektora. Nema veze, što se mene tiče, saopćio sam spisak 18 momaka na koje računam protiv Slovaka i Litvanaca i pripremam se za njih kao da ću biti selektor – kaže Marković za Anadolu Agency (AA).

Gotovo svaki put na Markovićevom spisku se pojavljivalo po barem jedno novo ime. Tako je i ovoga puta. Među pozvanima je Goran Daničić, srednji bek bh. premijerligaša Prijedora.

-Daničić je mlad momak i veoma inteligentan srednji bek. Takva vrsta igrača je gotovo izumrla. Volim imati širok izbor na toj poziciji, koja je veoma važna. Sada imamo tri profila srednjeg beka, od Marka Tarabochije koji je šuter, preko velikog borca Ivana Karačića do Josipa Perića i Daničića koji su kreativci – kaže Marković i dodaje da spisak od 18 imena ne mora biti konačan kada je riječ o početku priprema za susrete sa Slovačkom i Litvanijom.

Okupljanje je zakazano za 1. novembar u Tuzli, a hoće li 18 pozvanih doći na njega, prema Markovićevim riječima zavisi od njih samih. Stoga je objavio i spisak rezervi na kojem je još 10 igrača.

-Ko će početi pripreme zavisit će od toga kako se bude razvijala situacija. Niko nije siguran, pratit ću formu i igre svih reprezentativaca. Naprimjer, Haris Begić iz Konjuha mi se veoma sviđa i igra u odličnoj formi. Istina, uvijek sam više preferirao mlađe igrače, ali mnogi od njih koje sam stavljao na spisak ili im davao šansu, nisu to ozbiljno shvatili. S druge strane, Begića odavno pratim i konstantno je u dobroj formi i nije isključeno da se nađe među 18 koji će početi pripreme. Slična je situacija i s ostalim pozicijama, jer zdrava konkurencija je uvijek dobrodošla – završio je Marković.

Na Markovićevom spisku su golmani: Nebojša Grahovac (Chartres, Francuska), Benjamin Burić (Gorenje, Slovenija); lijeva krila: Alen Ovčina (Vogošća), Mirko Mikić (Borac M:tel); desna krila: Faruk Vražalić (Fuchse Berlin, Njemačka), Muhamed Zulfić (Dinamo Bukurešt, Rumunija); lijevi bekovi: Nikola Prce (Azoty, Poljska), Ivan Milas (Gwardia, Poljska), Mirsad Terzić (MVM Veszprem, Mađarska); srednji bekovi: Ivan Karačić (Baia Mare, Rumunija), Josip Perić (Qatar SC, Katar), Marko Tarabochia (Wisla Plock, Poljska), Goran Daničić (Prijedor); desni bekovi: Dejan Malinović (Creteil, Francuska), Kosta Savić (Selestat, Francuska), Marko Panić (Chambery, Francuska); pivoti: Senjamin Burić (Gorenje, Slovenija) i Vladimir Vranješ (Pick Szeged, Mađarska).

Na spisku rezervi su: Adnan Šabanović (Vogošća), Damir Efendić (Borac M:tel), Haris Begić (Konjuh), Vladan Lončar (Pick Szeged, Mađarska), Damir Halilković (Nexe, Hrvatska), Elmir Građan (Zagnos, Turska), Anes Bečić (Vogošća), Stefan Janković (Borac M:tel), Duško Čelica (Al Sadd, Katar), Dejan Šešić (Borac M:tel).

(Faktor.ba)Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno