Ljudi

Marica Gajić MVP Evropskog prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Redovno smo Vas izvještavali sa Evropskog prvenstva B divizije za košarkašice do 20 godina (U20), koje se održavalo od 02. do 12. jula 2015.godine u Podgorici (Crna Gora) u Sportskom centru „Morača”. Naša reprezentacija zasluženo je osvojila prvo mjesto na ovom prvenstvu i to sa devet pobjeda u devet susreta. Naše djevojke su ostavile srce na terenu u svakom meču. Borile su se kao lavice i pokazale da je Bosni i Hercegovini mjesto u elitnoj, A diviziji i ovo je historijski uspjeh za nas.

Najbolja košarkašica naše reprezentacije do dvadeset godina Marica Gajić je sinoć u Podgorici proglašena za najkorisniju igračicu Evropskog prvenstva, popularno nazvanu MVP.
Marica je pružala zaista sjajne partije i na kraju sasvim zasluženo proglašena za MVP – a. Osim ove nagrade, ona je odabrana i u najbolju petorku cijelog Evropskog prvenstva.
Osim Marice, u najboljoj petorci su i Sigrid Koizar, Borislava Hristova, Daugile Sarauskaite, te Eleanna Christinaki. Marica je prva po broju skokova, a drugi najbolji strijelac cjelokupnog turnira. Na svih devet mečeva je zabilježila double-double učinke (10 i više poena i skokova na utakmici), druga po broju pogođenih slobodnih bacanja, treća po iznuđenim prekršajima. 

Inače, na prvenstvu su učestvovale sljedeće ženske reprezentacije U20: Crna Gora, Bosna i Hercgovina, Švedska, Grčka, Litvanija, Bugarska, Rumunija, Velika Britanija, Izrael i Austrija. Selektor naše reprezentacije bila je Mara Lakić, sa pomoćnicima Merhunisom Omerović i Mirzom Oštrakovićem. Donosimo konačnu tabelu prvenstva sa ovog takmičenja:
1.Bosna i Hercegovina 9/0 18
2.Grčka 6/3 15
3.Svedska 6/3 15
4.Crna Gora 5/4 14
5.Lithvanija 5/4 14
6.Austrija 5/4 14
7.Bugarska 4/5 13
8.Izrael 3/6 12
9.Velika Britanija 1/8 10
10.Rumunija 1/8 10

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno