Posuđeno

Mame Grada Zenice – Otvoreno pismo Gradonačelniku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mame Grada Zenice – Otvoreno pismo Gradonačelniku – Poštovani Gradonačelniče,

Znamo da ste nam u kampanji obećali Grad sa puno manje problema, efikasnije pravosuđe i kvalitetniji život. Znamo da ste obećali da nećete tolerisati bilo kakvu vrstu kršenja zakona i da ćete od Zenice napraviti bolje mjesto za život….

Sad Vas, poštovani Gradonačelniče, pitamo kako spavate? Kako legnete uveče u svoj krevet, a znate da ste prekršili obećanje?
Jedna  četveročlana porodica ,porodica Muharemović Nedžada pakuje kofere, jer  ih izbacujete iz vlastitog stana, pod krinkom zakona i pravde? Treba li pravda biti slijepa? Da li to onda znači da je za sve ista? Zašto onda nije? Zašto pored validnog rješenja o vlasništvu nad stanom, jedan RVI mora na ulicu? Znate li, poštovani Gradonačelniče da Zenice, pa usuđujemo se reći, ni Bosne (kakva je takva je, bolju nemamo) ne bi ni bilo da nije bilo ovakvih, da nije bilo boraca, hrabrih ljudi, koji su rizikovali svoje živote i na ratištu ostavljali ekstremitete… I opet, nije tražio da mu date stan, nego ga je sa svojom porodicom kupio i krvavo otplaćivao…

Trpila je odjeća, obuća, more… Trpile su možda i knjige i kolica, ali držala ih je nada da je to njihov krov nad glavom i da će ako se još malo napate to biti njihova oaza koju će kasnije ostaviti svojoj djeci.

Pitamo Vas, da li je to fer? Gdje su sada vaša predizborna obećanja da niko neće biti pod protekcijom?  Da nećete dozvoliti nepotizam? Nadamo se da će taj zlatni ljiljan, koji ste vjerovatno pošteno zaradili, proraditi i da nećete dozvoliti saborcu i porodici da izađu na ulicu.

Možda da mu grad, kojem je on toliko dao, pomogne u rješenju ili ovog slučaja, ili stambenog pitanja? Možda da se još jednom razmotri slučaj. Znamo mi zakon, a znamo i Vaš odgovor, da se ne smijete miješati u odluke pravosuđa, jer to odmah kvari koncept pravnog poretka…

I protiv Vas su prodnesene mnoge krivične prijave, da li su upravu oni koji su ih podnijeli i hoćete li poštovati odluku suda u svakom obliku?
Zbog čega se vrši sama deložacija kada se čeka na odgovor i presudu vrhovnog suda?

Ovdje je pravosuđe zakazalo, nemojte i Vi… To Vas mole majke i žene koje se sutra mogu naći u istoj situaciji, jer more je stanova u ovom periodu otkupljeno i svi sutra mogu biti izbačeni na ulicu.
Ovim putem Vas molimo da odložite deložaciju ili da nađete adekvatan smještaj za ovu porodicu.

Iskoristit ćemo ovo pismo da vas obavjestimo da ćemo dana 31.05. na sami dan deložacije, ukoliko se naša molba ne usvoji , izaći na proteste.

Nataša Gigović ispred neformalne fb grupe “Mame grada Zenica”

Zenica, 29.05.2017. godine



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno