Rekreacija

Malonogometni turnir: Putovići prvi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na terenu Turski park održan Malonogometni turnir povodom Dana šehida grada Zenice Turnir je svečano otvoren u 10 sati, dok se sa takmičarskim djelom počelo u 10:30. Pokrovitelj ovog događaja je Udruženje šehida i poginulih boraca „Zlatnih Ljiljan” Zenica, a organizator Džematska Liga Zenica.

Nakon intoniranja himne BiH, učenja ilahije naše sugrađanke Rukaje Podojak i obraćanja Medine Mahmutagić, predstavnice Udruženje “Zlatni Ljiljan”, koja je upoznala OMLADINU Zeničkih džemata sa brojem šehida koji su dali svoje živote, da bi Vi mladi ljudi između ostaloga mogli uživati u blagodatima igranja nogometa istakla je. Poslije svečane ceremonije na terenu Turski park se mogao čuti samo zveket kopački, i zvižduk lopte, dok bi se iz prikrajka čula i neka ilahija.

Ekipe učesnice turnira su mahom iz džematske lige koja je još jednom pokazala svoju solidarnost sa najosjetljivim kategorijama našeg društva. Pored 12 ekipa iz džematske lige (Janjići ; Lokvine; Ričice; Putovići; Starina; Pojske; Čaršija; Ensar , Gorica; Gornja Zenica; Gornja Gračanica; Tišina) učešće su uzele ekipe BATON, RVI, ZLATNI LJILJAN 1 i ZLATNI LJILJAN 2. U prvom kolu snage su odmjerile sljedeće ekipe : Janjići – Zlatni Ljiljan 2; Zlatni Ljiljan 1 – Lokvine; Ričice – RVI; Putovići – Starina; Pojske – Čaršija; Ensar – Gorica; Baton – Gornja Zenica; Gornja Gračanica – Tišina. A uspješniji u ovim duelima su bile ekipe učesnice četvrtfinalnih susreta, a u četvrtfinalu su odigrane sljedeće utakmice, i postignuti sljedeći rezultati:
1. Zlatni Ljiljan 2 – Lokvine 2:3 2. RVI – Putovići 0:5 3. Čaršija – Ensar 5:5 (7:8p) 4. Gornja Zenica – Tišina 2:2 (5:3p) A nakon četvrtfinala , trava turskog parka je postala usijana, atmosfera vrela i uslijedili su polufinalni susreti , od 4 polufinalne ekipe najveće iznenađenje su nam priredile ekipe Lokvina i G. Zenice koje su na papiru slovile za autsajdere, a da je lopta okrugla opet nas je uvjerila G. Zenica. Rezultati polufinala: 1. Lokvine – Putovići 1:3 2. Ensar – Gornja Zenica 5:0
Nakon polufinala, uslijedile su utakmice za treće i prvo mjesto. Na kraju turnir je osvojila ekipa Putovića koja je nakon bolje izvedenih penala savladala ekipu ENSARA, drugo mjesto ekipa Ensar, a trećeplasirana je ekipa Gornja Zenica koja je u duelu za treće mjesto savladala ekipu Lokvina i to nakon bolje izvedenih penala. Nagradu najkorisnijeg igrača je dobio Imran Hrustić, za najboljeg igrača je proglašen Enes Čolić, a za Fair Play ekipu je proglašena ekipa RVI. Poslije je uslijedila dodjela nagrada i priznanja za tri prvoplasirane ekipe, najboljeg igrača i nakorisnijeg igrača. Čestitamo svim ekipama na pokazanoj borbenosti i dobrom fudbalu.

Organizacija Porodica šehida i poginulih boraca „Zlatni ljiljan“ Zenica

turnir 2



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno