Biznis

Makovi: intenzivirana gradnja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Crkvičkom brdu u Zenici već se naziru konture prve od osam lamela koliko će imati budući stambeni kompleks “Makovi”, čiji su investitor i izvođač tri zeničke firme – ALMY, AREL i Grading KGM. Za mjesec dana izliveni su temelj, prizemlje i prvi sprat, tako da će se objekat uskoro vidjeti iz svakog dijela grada.
“Sve što smo planirali do sada ide po dinamici i planu. Takođe, komercijalni efekti se takođe osjete, velika je zainteresovanost građana i kupaca i mislim da već sada, u prvoj fazi realizacije, projekt ide prema uspjehu”, kaže predstavnik konzorcija, Suad Kaknjo.
Ukupna vrijednost investicije je oko 25 miliona KM. Kompleks “Makovi” prostirat će se na parceli površine 9.000 kvadrata, a imat će 22.000 kvadrata pretežno stambenog prostora, dok će mali broj poslovnih prostora sa trgovačkim i uslužnim radnjama biti u funkciji življenja u kompleksu.
Stanovi će biti funkcionalni i moderni, sa građevinskom izvedbom visokog kvaliteta, dobrom izolacijom i fasadama, te odvojenim instalacijama. Svaki stan će imati balkon/lođu, a parking, garaža, lift, velike staklene plohe i upotreba savremenih materijala činit će ovaj kompleks zaista udobnim za život. Blok će odlikovati i zelene površine, te unutrašnje dvorište za odmor stanara i igru djece. U prvoj fazi gradi se 130 stanova, a prvi stanari trebali bi useliti na proljeće iduće godine.
“Krajem septembra je predviđeno da se završi konstrukcija i pokrije objekat. Tokom oktobra planirano je da se objekat zatvori, kako bi se završni radovi mogli izvoditi tokom kasnih jesenskih i zimskih mjeseci, a da iduće godine u aprilu objekat bude useljiv”, kaže Kaknjo, predstavnik zeničkog konzorcija čiji je prethodni zajednički projekt bio susjedni kompleks “Crkvice”, koji je već useljen. Kompleks “Makovi” trebao bi biti završen tokom 2018. godine.

1534677 1405645136428689 4655014741949791849 o

(NR/Almy)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno