Košarka

Maksimalan učinak košarkaša Kengura

Juniori KK Kengur
Juniori KK Kengur
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Makismalan učinak košarkaša Kengura- U sali O.Š. Musa Ćazim Ćatić proteklog vikenda košarkaši Kengura su ugostili vršnjake iz KK Žepče. Na rasporedu je bilo 8. kolo Lige mladih ZDK u kojem su igrane tri utakmice u kategorijama pionira, kadeta i juniora. Mladi košarkaši Kengura su ostvarili maksimalan učinak slavivši u svim utakmicama.

Juniori Kengura su u dosta neizvjesnoj utakmici sa malim brojem poena došli do pobjede rezultatom 56-53. Hodžić Vildan sa 16 i Draganović Harun sa 10 poena su bili najefikasniji kod domaćina, dok je goste iz Žepča predvodio Stanišić sa 20 poena.

Utakmica kadetskih selekcija je apsolutno zasluženo pripala Kenguru rezultatom 91-29. Već u prvom periodu košarkaši Kengura su došli do prednosti od 31-4, koju su do kraja povećavali i u konačnici slavili visoku pobjedu od +62 poena razlike. Kod domaćina su se najviše istakli Harun Huseinspahić sa 20 i Demir Beganović sa 17 poena, dok je kod gostiju Mustafa A. postigao 14 poena.

Pionirska selekcija Kengura nastavlja sa odličnim igrama u ovoj sezoni. Ostvarili su novu ubjedljivu pobjedu protiv vršnjaka iz Žepča rezultatom 70-35. Ovo je bila šesta uzastopna pobjeda mladih košarkaša Kengur u ovoj sezoni i ostali su jedina ekipa u kategoriji pionira sa maksimalnim učinkom. Još jednu odličnu utakmicu su odigrali Cvitanović Teo koji je postigao 22 poena i Vidović Valentin sa 12 poena.

U slijedećem 9. kolu košarkaši Kengura će gostovati ekipi KK Vukovi, dok će košarkašice igrati derbi susret sa ekipom KK BH Start.

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno