Košarka

Čelik dočekuje Kvarner u Areni

Zenica: press u KŽK Čelik
Trener Slobodan Kecman i košarkašice Nedžla Kovačević
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik dočekuje Kvarner u Areni – SRIJEDA: KŽK ČELIK – ŽKK KVARNER (18h). Danas je u Press centru Arene u Zenici održana press konferencija košarkaškog ženskog kluba “Čelik” (KŽK “Čelik”. Povod za press je odigravanje utakmice 10.kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), grupa B, između KŽK Čelik i ŽKK Kvarner iz Rijeke (Hrvatska).

Utakmica KŽK Čelik – ŽKK Kvarner na rasporedu je u srijedu 23.decembra 2015. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. Ulaz je slobodan.

Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i mlada reprezentativka BiH, košarkašica Čelika, Nedžla Kovačević.

Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu predstavio domaćine ove konferencije, te istakao da je povod za današnji press utakmica 10. kola MŽRKL i utakmica sa ekipom riječkog Kvarnera.

Košarkašice Čelika u srijedu igraju posljednju utakmicu grupne faze Međunarodne regionalne košarkaške lige u kojoj će ugostiti ekipu Kvarnera iz Rijeke. U prvom duelu između ove dvije ekipe odigranom u Rijeci (5.kolo, 04.novembra 2015.godine, nap.a.) slavila je domaća ekipa nakon produžetka 58:56. U ekipi Čelika su uvjereni da u sutrašnjoj utakmici mogu odigrati puno bolje i slaviti pred svojim navijačima. Šef stručnog štaba Čelika Slobodan Kecman je rekao da je ekipa Kvarnera dosta neugodna i da je sve ekipe sa kojima je do sada igrala poprilično namučila.

„Nadam se smo izvukli pouke iz prve utakmice s njima i da ćemo pred našim navijačima puno bolje reagovati i zabilježiti pobjedu“-, istakao je, pored ostalog, trener Kecman.

Mlada košarkašica, Nedžla Kovačević je naglasila da ekipa u posljednje vrijeme igra dosta dobro:

„U Rijeci smo odigrali neizvjesnu utakmicu. Mislim da će ovdje biti manje neizvjesnosti, jer sada igramo puno bolje nego na početku sezone, ostvarili smo plasman u superligu 6 i sad možemo igrati dosta opuštenije. Nadam se da uz podršku navijača možemo slaviti bez problema“-, istakla je Kovačević.

Još jednom da podsjetimo, utakmica između košarkašica Čelika i Kvarnera igra se u srijedu u Areni Zenica sa početkom u 18,00 sati.

Pozivamo navijače da dođu u Arenu Zenica i da podrže ovaj veoma uspješni zenički sportski kolektiv, KŽK Čelik, u ovoj važnoj utakmici u regionalnoj ligi (MŽRKL). Ulaz je slobodan.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno