Rukomet

Makedonci jači od Zmajeva u Kataru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BIH – MAKEDONIJA 22:25 (11:13) – KAKO SMO IZGUBILI OD MAKEDONIJE. (Utakmica 3. kola grupe B na SP u Kataru) Tok prvog poluvremena: Makedonci bolje otvaraju utakmicu i 7. minuti rezultat je 0:4 za Makedoniju. Prvi gol BiH postiže na početku 7. minute i smanjujemo na 1:4. U 11. minuti rezultat je 1:6. Do 19.minute naši prave seriju od 6:0 i prelaze u vođstvo od 7:6. Makedonci izjednačuju na 7:7 i prelaze u vođstvo od 7:9. U narednih 8 minuta do poluvremena igra se, gotovo, gol za gol i na odmor se odlazi pri rezultatu 11:13. Naša reprezentacija je imala 10 izgubljenih lopti, a Makedonci 6. Po dva gola u prvom dijelu dali su Malinović, Vražalić, Toromanović i Karačić.

Drugo poluvrijeme:
Startujemo sa igračem više i uspijevamo postići dva gola za izjednačenje 13:13. Makedonci ponovo prelaze u vođstvo i onda se igra gol za gol do rezultata 17:17. Tada naši, po drugi put, prelaze u vođstvo od 18:17 golom Senjamina Burića u 44.minuti. Nakon toga imamo dva igrača više i ne uspijevamo postići gol, nego primamo gol. Od tih trenutaka Makedonci se konsoliduju, prelaze u vođstvo na tri gola razlike (18:21) u 48′. Do kraja utakmice igra se gol za gol i konačan rezultat je 22:25 za Makedoniju. Igračem utakmice proglašen je Dejan Manaskov (22 godine). Izgubili smo, jer smo imali 20 izgubljenih lopti, a Makedonci 13. Naš golman Benjamin Burić imao je 18 odbrana, Ristovski 13. Ovoliki broj izgubljenih lopti protiv najiskusnije ekipe na prvenstvu, koštao nas je poraza. Naša reprezentacija bila je oslabljena neigranjem Koste Savića, koji se na povrijedio susretu protiv Austrije . Vladimir Vranješ je nastupio, jer delegat susreta sa Austrijom nije predložio suspenziju našeg igrača koji je dobio crveni karton u meču protiv Austrije. 

Ostaje nam srijeda, 21.01.2015.god. i odlučujući meč sa ekipom Tunisa za prolazak u drugi krug SP u Kataru.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno