Ljudi

Lyla Kahrimanović: Buduća Zmajica, ide stopama oca Armenda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Lyla Kahrimanović: Buduća Zmajica, ide stopama oca Armenda – Lyla Kahrimanović je 14-godišnja talentovana košarkašica u Americi. Kćerka je nekadašnjeg igrača Bosnei Zeničanina Armenda Kahrimanovića.

Lyla je napunila 14 godina u augustu. Izuzetno je perspektivna, već ima nekoliko D1 škola koje su zainteresovane što se dešava rijetko u njenim godinama. Igra na pozicijama od 1-5, zbog dobre tehnike. Ove godine je trebala početi prvu godinu u srednjoj školi i da bude nosilac igre kao najmlađa igracica. Sad je sve stalo radi virusa i škole su zatvorene pa radi online nastavu izjavio je Kahrimanović.

Pored srednje škole igrat će za AAU team koji vodi njen otac Armend, koji nam je  još dodao:

To je američki sistem slično kao košarkaški klubovi kod nas. Ja radim sa njom konstantno i veoma brzo upija stvari. Voli trenirati što je puno važno.  Dosta je naslijedila  od mene i supruge koja je bila koledž atleta. Lyli je želja da igra za Stanford. Stavila je sebi cilj, jer je Stanford među deset najboljih D1 škola u Americi. Top  5 što se tiče edukacije, što njoj puno znači, govori Kahrimanović.

Za talentovanu igračicu čuli su i u KS BiH.

Ako Bog da bit će Zmajica. Pričao sam sa Razijom Mujanović, Samirom Avdićem i Goranom Lojom. Znaju za nju i hoće da igra za U-16 bh. reprezentaciju, zaključio je Kahrimanović.

R.BH.

bhbasket.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno