Nogomet

Luksemburžani s mnogo optimizma stižu u Zenicu, spisak predvodi zvijezda bundesligaškog kluba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine ubrzo se nastavljaju, a tim povodom reprezentacija Luksemburga objavila je spisak pozvanih nogometaša za duele protiv Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna.

Luksemburžani 20. juna stižu u Zenicu. Taj meč bit će jedan od važnijih za reprezentaciju BiH s obzirom na rapidni progres nogometa u Luksemburgu, pošto i u ovoj selekciji računaju da bi se mogli uključiti u borbu za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Ambicije su potvrdili izborivši remi u Slovačkoj samo tri dana prije nego što je naša reprezentacija doživjela težak poraz u Bratislavi od istog rivala. Stoga, Luksemburg ne smijemo gledati kao reprezentaciju od prije desetak godina, a tome u prilog ide i činjenica da je na spisku pozvanih nogometaša nekoliko igrača iz “liga petice”.

Šest igrača igra u Bundesligi poput najveće zvijezde Leandra Barreira, ali neki od njih su tek povremeni epizodisti u prvim timovima.

Najveća zvijezda selekcije je pomenuti Barreiro iz Mainza, koji je neizostavljiv član ovog bundesligaškog tima u kojem je postigao četiri gola i dodao četiri asistencije u protekloj sezoni.

Vrijednost mu je 10 miliona eura prema Transfermarktu, a u napadu se mnogo očekuje od drugog najboljeg strijelca reprezentacije u historiji Gersona Rodriguesa, koji nastupa u Saudijskoj Arabiji za Al Wehdu. Nada Luksemburžana je i napadač Norwicha Danel Sinani.

Pozvani igrači:

Golmani: Timothy Martin, Anthony Moris, Tiago Cardoso i Ralph Schon.

Odbrana: Enes Mahmutović, Seid Korač, Miguel Goncalves, Eldin Džogović, Dirk Carlson, Maxime Chanot, Michael Goncalves, Tim Hall, Laurent Jans, Fabio Lohei i Marvin Martins.

Vezni red: Leandro Barreiro, Rayan Barberi, Florian Bohnert, Lars Gerson, Christopher Martins, Mathias Olesen, Timothe Rupil i Vincent Thill.

Napad: Alessio Curci, Yvandro Sanches, Leon Elshan, David Jonathans, Gerson Rodrigues, Danel Sinani, Dejvid Sinani i Jayson Videira.

Luksemburg će prije gostovanja u Zenici odigrati i dvije domaće utakmice, prvo prijateljsku protiv Malte 9. juna, a onda i kvalifikacionu protiv Lihtenštajna 17. juna.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno