Info

Lokalni izbori: Rok za registraciju birača koji glasaju izvan BiH ističe 1. septembra

Lokalni izbori: Rok za registraciju birača koji glasaju izvan BiH ističe 1. septembra – U skladu s Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore 2020. godine, koji će se održati u nedjelju, 15. novembra 2020. godine, rok za registraciju birača koji glasaju izvan BiH ističe 1. septembra 2020. godine u ponoć.

Oni državljani BiH koji su u inostranstvu, a koji su bili registrirani za glasanje iz inostranstva na posljednjim izborima održanim 2018. godine, ukoliko ponovo žele biti registrirani da glasaju iz inostranstva moraju popuniti obrazac PRP2 i sa kopijom važećeg identifikacionog dokumenta dostaviti u Centralnu izbornu komisiju BiH.

Ostali državljani BiH koji žele da glasaju iz inostrantva na predstojećim izborima popunjavaju obrazac PRP1 i uz prateću dokumentaciju dostavljaju Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Prijavne obrasce PRP1 i PRP2 s uputstvom o načinu prijave i dostave birači mogu preuzeti na internet stranici Centralne izborne komisije BiH. Na ranijim izborima Centralna izborna komisija BiH je personalizirane obrasce PRP2 dostavljala na adrese birača koji su na posljednjim izborima bili registrirani da glasaju izvan BiH. Zbog činjenice da nisu osigurana sredstva za provedbu izbora, pa samim tim nije bilo moguće ovaj put pravovremeno provesti nabavku usluge poštanske dostave obrazaca, birači mogu i ove obrasce preuzeti na našoj internet stranici.

Osim preciznog pisanog uputstva, vodiča i obrazaca PRP1 i PRP2 na web stranici Centralne izborne komisije BiH objavljen je i videospot o popuni i dostavi obrazaca PRP1 i PRP2.

Izradu navedenog spota je pomogla Misija OSCE-a u BiH. To je samo jedan segment značajne podrške koju Misija OSCE-a u BiH pruža Centralnoj izbornoj komisiji BiH u organizaciji Lokalnih izbora 2020. godine.

klix.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem