Sudske klupe

Ljubović: Ovo je skandalozno, sramotna je javna objava optužnice protiv Senaida Begića

Ljubović: Ovo je skandalozno, sramotna je javna objava optužnice protiv Senaida Begića – Općinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu koju je, zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i prevara u službi, Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo protiv Senaida Begića i Omera Avdakovića. Begić je aktuelni predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a ovog kantona i poslanik u Parlametu Federacije BiH, a Avdaković funkcioner SBB-a. Obojica su uposlenici Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona.

“Šta je razlog optužnici, da li on leži u činjenici da je on (Senaid Begić) zbog neopravdanog i nezakonitog otkaza tužio ZZO i ima četiri presude u kojima mu je dosuđen ogroman iznos novca ili je nešto drugo neke političke igre, ja ne mogu tvrditi. Činjenica je da je ovaj postupak urađen tako brzo. Smatram da i takva javna objava optužnice, bez da je prethodno dostavljena optuženom, sramotan čin usmjeren jedino na to da dodatno diskredituje Senaida Begića i izvrše pritisak na sud”, istaknuo je Bakir Ljubović, advokat Senaida Begića

Visoko.co.ba/Federalna.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem