Sudske klupe

Tužilaštvo ZDK: potvrđena optužnica protiv Senaida Begića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tužilaštvo ZDK: potvrđena optužnica protiv Senaida Begića – Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona dana 24.04.2019. godine podiglo je optužnicu protiv Begić Senaida zbog krivičnog djela produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlašćenja iz člana 383. stav 1. KZ F BiH u vezi sa članom 55. KZ F BiH i krivično djelo prevara u službi iz člana 385. stav 1. KZ F BiH a sve u vezi sa članom 54. KZ F BiH i Avdaković Omera zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlašćenja iz člana 383. stav 1. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 30.04.2019. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

Optužnicom se Begić Senaidu stavlja na teret da je kao službena osoba u Federaciji BiH iskorištavanjem svojih službenih ovlašćenja pribavio korist sebi i drugom i nanio štetu drugom, te da je kao službena osoba u Federaciji BiH, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, davanjem lažnih podataka doveo u zabludu ovlašćenu osobu, dok se Avdaković Omeru stavlja na teret da je kao odgovorna osoba u Federaciji BiH iskorištavanjem svojih službenih ovlašćenja pribavio korist drugima i nanio štetu drugom.

Optužnica u prilogu!

Viši stručni saradnik za odnose s javnošću
Mirna Poljac

*Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona je u dostavljenoj informaciji medijima posebno naglasilo i zamolilo da “pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje medij objavljuje o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela”, imamo u vidu presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno