Naše

Ljubavna poruka Zeničanke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ljubavna poruka Zeničanke- Osmi mart je dan (i ne samo taj, nego i ostalih 365 ove godine) kad bi muškarci trebali pisati ljubavne poruke svojim damama. Obzirom da je kod nas mnogo toga obratno, tako smo mi uoči Dana žena dobili email od naše sugrađanke A., koja se obraća svojoj ljubavi, Zeničaninu H.

Naša sugrađanka je bila uporna, pa smo na kraju posustali i objavljujem njeno pismo njenom H.

Iskreno vjerujem i nadam se da na ovom svijetu nije sve postalo sasvim crno, kao što se priča, i da ljubav još uvijek negdje pobjeđuje zlo. S druge strane, svjesna sam da je malo onih koji zaista vole i prije svega, znaju da vole, jer ljubav nije samo zaljubljenost u nečiju ljepotu, šarm, govor ili smisao za humor…

Ona možda sadrži sve to po malo ili malo više, ali ljubav je prije svega osećaj topline i radosti, potreba da je neko uvijek uz tebe i da brinete jedno o drugom, ljubav je tolerancija i razumjevanje i ljubav je kada ste na sve to spremni samo zbog te jedne osobe. S moje tačke gledišta ljubav može i te kako da bude vječna…

-“Danas, ljubav svi kupuju. Najviše gledaju interese. Dok si se ti već mogao uvjeriti da ja nisam takva. Da mi od bogatstva ne treba ništa. Uvijek mi je trebao samo jedan iskren zagrljaj, prvenstveno istina samo. Mnogi danas lažu po pitanju ljubavi, ali ja želim reći istinu i samo istinu. Kako si otišao od mene , stalo je sve. Sunce je prestalo sijati, zvijezde noću nekako nisu kao prije. Svaki dan bez tebe, propao je dan.

Mnogi misle da je vječna ljubav samo bajka . Naprotiv, varaju se , itekako se varaju. Samo danas je kod većine ljudi, ljubav izgubila svoju vrijednost, malo je emocija, malo truda. Dok, već kod mene nije tako. Za iskrenu ljubav , žrtvovala bih sve, za iskrenu ljubav vrijedi se boriti, to i sam znaš. Haso, gdje god se okrenem, tu si, negdje. Tvoj osmijeh, tvoje oči kakve niko nema. Tvoje oči koje na svijet gledaju s nekim posebnim čarom. Ne moram nigdje otići, samo da stojim pored tebe , gledam u tvoje divne oči. Ja vidim cijeli svijet, zaista tako je.

Dok većina troši novac na neki luksuzan odmor, ja ne moram. Meni za to služe tvoja dva oka. U mojoj ruci, još uvijek je tu tvoja ruka . Onako, čvrsto drže jedna drugu. Istina je ta da je tvoja ruka pustila moju, ali opet tu je , drži me, još uvijek.

Cijela Bosna i Hercegovina, sam grad Zenica pun je divnih, odgojenih, kulturnih, obrazovanih momaka, ali niko nije kao ti, vjeruj mi. Niko. Za mene TI, moja ljubav, predstavljaš poeziju osjećaja. Iako si otišao od mene, ja se još uvijek brinem , da ne udješ u loše društvo.

Da ne budeš povrijedjen od strane drugih ljudi, branim te od ostalih, ponekad to i ne bude baš nabolje… Kada vidim da si tužan, bol me još više kida. Želim ti reći da uvijek budeš sretan , i kada te svi napuste , možeš se obratiti meni. Da te utješim, kao nekada, kao onda kada sam za tebe bila sve , tvoja ljubav, tvoj oslonac, tvoj ponos. Nažalost to je kod tebe prošlo, kod mene nije, moja ljubav još nije. Nedostaješ mi, i mnogo te volim H.

Tvoja A.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno