Rekreacija

Lino višebojac i u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kompanija Podravka BiH uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske te pet kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda organizator je projekta “Lino višebojac” koji se prvi put ove godine realizira u BiH.
Cilj projekta je potaknuti učenike osnovnih škola u dobi od 6. do 9. razreda na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, ali i promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, saopćio je  rganizator.
Učenice i učenici iz osnovnih škola u dobi od 6. do 9. Razreda natjecat će se u osam disciplina u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju  užeta, a pokazat će i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo te će biti predstavljen i najbolji učenički literarni rad na temu “Svijet po tvom”.
“Lino višebojac” će se održati u Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Sarajevu, Širokom Brijegu, Ljubuškom, te Bihaću u kojem će se 29. maja održati prvo takmičenja u OŠ Harmani, navodi se u saopćenju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno