Rekreacija

Iz Zenice u Gelsenkirchen na Igre mladih Evrope

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sportskom savezu Grada Zenice povjeren je projekt gostovanja zeničke djece u prijateljskom gradu Gelsenkirchenu, a prvi koraci već su napravljeni. U školama su odabrana talentovana djeca koja će sredinom juna ići na omladinske igre u Gelsenkirchenu, a prošle sedmice je održan preliminarni sastanak sa roditeljima. Predstavnici Sportskog saveza su roditeljima dali sve potrebne informacije.

– Gelsenkirchen, pobratim grada Zenice, će biti domaćin Igre mladih Evrope 2015. Te igre će se održati u mnogo disciplina, a mi smo se opredijelili za discipline: mali nogomet, košarka, odbojka na pijesku i biće tzv. Trka Evrope. Dobili smo određena uputstva i zadatke od strane resorne službe Grada Zenice i na put vodimo oko 30 djece. Ušli smo u škole i izabrali djecu uzrasta od 13 do 15 godina, kaže Himzo Halać, predsjednik Sportskog Saveza Grada Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno