Kultura

Likovna kolonija u Sarajevskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva likovna kolonija u organizacija UG “Naš most” i MerisCon održana je u Zenici. Oko 30 umjetnika iz Zenice, Sarajeva, Kaknja, Livna i drugih gradova se okupilo kako bi se družili i stvarali. 

-Ova kolonija je planirana već pola godine i počelo je sve spontano. Rodom sam iz Mrkonjić Grada ali živim u Frankfurtu, trenutko sam na godišnjem. Koloniju želim da posvetim svom rahmetli sinu koji se također bavio umjetnošću, rekao nam je Hari Maslić jedan od organizatora kolonije.

Svi koji su se našli u blizini Maslićeve kuće u Sarajevskoj mogli su da uživaju u umjetnosti koju su danas umjetnici iz BiH stvarali. Razne vrste umjetnosti su mogle se vidjeti danas, od pletenja sa korom od kukuruza, spray art-a, do slikanja sa peglom.

-Ono što krasi naše umjetnike jeste snalažljivost, kreativnost i improvizacija. Znaju stvarati, od ničega naprave nešto savršeno, zaključio je Maslić.

(NAP)

IMG 0424



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno