Kultura

BNP: Hadžisejdić u Pivićevom filmu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sklopu programa Bosanskohercegovačkog kratkog i animiranog filma ovogodišnjeg Sarajevo film festivala premijerno će biti prikazan i kratki igrani film “One way ticket” u režiji Jasmina Pivića, a u kojem glavnu ulogu tumači Haris Hadžisejdić, dugogodišnji član Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Ovaj mladi Zeničanin ostvario je nekoliko zapaženih uloga u predstavama zeničkog teatra, a posebno mjesto zauzima njegova uloga u sada već kultnoj predstavi BNP Zenica “Pozdravi nekog” koja je osvojila veliki broj nagrada i priznanja na domaćim i regionalnim teatarskim festivalima.
Harisu je ovo drugo filmsko ostvarenje u ovoj godini. Pored filma One way ticket, tumačio je ulogu Kokice u dugometražnom igranom filmu Prva postava koji će premijerno biti prikazan u Tuzli i Brčkom krajem novembra ove godine. Harisovi glumački uspjesi predstavljaju samo još jednu potvrdu sistematičnom radu sa djecom i mladima u okviru razrađenog sistema dramske edukacije u okviru jedinstvenog programa Dramskog studija koji već decenijama funkcionira kao redovna aktivnost Dječije i omladinske scene zeničkog BNP-a.

BNP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno