Kultura

Likovna kolonija “Stara Bosna” 28. i 29. august tvrđava Vranduk

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Likovna kolonija “Stara Bosna” 28. i 29. august tvrđava Vranduk- Galerija „Preporod“ Zenica organizuje 9.likovnu koloniju,pod nazivom „Stara Bosna“, koja će se realizovati od 28.8.-29.8.2021.godine , na srednjovjekovnoj tvrđavi Vranduk.

Na likovnoj koloniji učestvovat će  12 umjetnika iz Zenice, Konjica, Zavidovića, Visokog i Travnika. Likovna kolonija se organizuje u povodu obilježavanja Povelje Kulna bana.

Cilj organizovanja likovne kolonije je da umjetnici na svoj način prikažu hiljadugodišnju historiju Bosne i Hercegovine.Značajno je da će i ove godine, na 9.likovnoj koloniji, učestvovati i tri srednjoškolca iz Travnika,te očekuje se posjeta i nekoliko učenika iz jedne osnovne škole u Zenici.Galerija „Preporod“ Zenica  će poslije završene likovne kolonije pripremiti i postaviti Izložbu slika, nastalih na ovoj 9.likovnoj koloniji, u gradovima odakle dolaze umjetnici,kako bi što više ljudi vidjelo umjetnički iskaz i prikazivanje naše hiljadugodišnje historije Bosne i Hercegovine.

U subotu ( 28.8.2021.) godine, organizujemo Dan otvorenih vrata, kada svi zainteresovani mogu doći i družiti se s umjetnicima, obići tvrđavu Vranduk ili samo uživati u ljepotama prelijepog Vranduka.

Pozivamo vas da prisustvujete 9.likovnoj koloniji „Stara Bosna“ od 28.8.-29.8.2021. godine od 11,00 sati (subota) do 16,30 sati (nedjelja)

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno