Zabava

Likovna kolonija na Vranduku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

„VRANDUČKI DANI KULTURE“ OD PROLJEĆA DO JESENI. „VRANDUČKA“ ČIMBURIJADA 21.MARTA NA „BAŠĆI“ KOD VRANDUKA. Udruženje građana Vranduk iz Vranduka u saradnji sa menadžericom Jasminom Ćatić u dane 20. do 22.marta 2015. godine organizuje likovnu koloniju na lokalitetu „Bašča“ nedaleko od tvrđave na Vranduku, potvrdili su u Udruženju građana Vranduk.  Na likovnoj koloniji učestvovat će 20-tak slikara iz cijele Bosne i Hercegovine, s bogatim propratnim programom. 

Za vrijeme kolonije, preciznije 21.marta, na „ Bašči“ će biti organizovana i tradicionalna „Vrandučka“ Čimburijada, a povodom prvog dana proljeća.  Ovim programom počinje manifestacija „Vrandučki dani kulture“, koji će trajati do jeseni. U okviru višemjesečnih „Vrandučkih dana kulture“ planirano je održavanje, osim ove, i još nekoliko likovnih kolonija Muhameda Begića s likovnim akademicima, potom BZK „Preporod“ Zenica, kao i održavanje, sada već tradicionalne „Vrandučke ašlame-grane 2015“, prve subote u mjesecu junu. U julu, 25.-og biće održan tradicionalni festival sevdaha, a mjesec kasnije i rok koncert grupe „Kamenjari“, dok je 22.8.2015. planirano veče saza.
„Naša želja je da prvi program, likovnu koloniju 20. marta započnemo s velikom dobrodošlicom kako umjetnicima, tako i građanstvu. Također, pozivamo vas da nam se pridružite i budete naši gosti, kako na koloniji tako i na Čimburijadi 21.marta na „Bašči“, lokalitetu udaljenom svega 17 kilometara od centra Zenice, a ipak mjestu netaknute prirode i ljepota. U nadi da ćete se odazvati našem pozivu, unaprijed se zahvaljujemo“- kažu iz Udruženja građana Vranduk.

 

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno