Košarka

Liga Mladih ZDK: Kengur uspješniji u derbiju od Abecede

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Liga Mladih ZDK: Kengur uspješniji u derbiju od Abecede – Danas su u okviru Lige Mladih ZDK ekipe OKK Abeceda i KK Kengur odigrala dva susreta.

Prvi na teren su izašli predpioniri ove dvije ekipe, a ova utakmica osim što je bila derbi kola, predstavljala je susret koji će vjerovatno riješiti prvaka Lige Mladih ZDK. Od samog početka predpioniri Kengura su nametnuli ritam. U prvoj četvrtini utakmicu je odlično otvorio Taib Begović koji je postigao 8 poena na samom početku. U drugoj četvrtini na krilima Nuhanovića Abeceda pravi preokret i na poluvrijeme odlazi sa prednošću 34:32. U drugom poluvremenu požrtvovanom igrom predpioniri Kengura prave razliku i u neizvjesnoj završnice, tačnije u posljednje dvije minute odvajaju se i prave razliku od 6-8 poena razlike koju održavaju do kraja susreta. Konačni rezultat je bio 58:50. Najbolji u ekipi Kengura su bili mladi Jan Bulajić (2007. godište) sa 15 poena, Taib Begović koji je odlično otvorio susret sa 11 poena, Danko Cvitanović sa 9 poena i Nedim Hasić koji je postigao 14 poena, a od toga 6 poena u posljednje 2 minute.

Pioniri su u fantastičnoj utakmici ostvarili vrlo uvjerljivu pobjedu. Od samog početka pioniri su nametnuli svoj ritam, a već u prvoj četvrtini su imali dvocifrenu razliku. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 35:23 za Kengur. Ipak, u trećoj četvrtini Abeceda prilazi na -2 i vraća utakmicu u rezultatsku neizvjesnost. Pioniri Kengura su ipak prije svega fenomenalnom odbranom i željom, polovinom zadnje četvrtine odvojili i napravili +19 što su do kraja susreta uspjeli da održe. Najbolji u ekipi pionira su bili Dino Merdanović sa 30 postignutih poena, Džan Halilović sa 11 poena i odličnom odbranom, Asmir Džananović sa 10 poena i nevjerovatnom odbranom i pristupom utakmici. Dobri su još bili Sanin Bašić koji je povrijeđen igrao cijelo drugo poluvrijeme gdje je svojom voljom i željom za pobjedom dao još veći motiv svojim saigračima i Dino Dizdarević sa 9 poena.

Ekipe je odlično taktički, fizički i motivaciono spremio trener Haris Muslić. U obe utakmice je dokazao da želja i predan rad uvijek rezultiraju dobrim rezultatom.

Pionirsku selekciju uskoro očekuje turnir u Francuskoj na kojem Kengur već godinama tradicionalno učestvuje.

Zahvaljujemo se domaćinima na organizaciji susreta, publici (oko 150 gledalaca) na podršci i navijanju u ovom derbiju i čestitamo svim igračima na odličnoj igri.

REZULTATI:

PREDPIONIRI

OKK Abeceda – KK Kengur 50:58

PIONIRI

OKK Abeceda – KK Kengur 54:69

KK KENGUR ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno