Košarka

Liga 6 za muškarce – Ove nedjelje OKK Čelik gostuje u Širokom Brijegu (18h)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U drugom kolu Lige 6 košarkaši zeničkog OKK Čelik gostuju kod ekipe HKK Široki. Utakmica je na rasporedu ove nedjelje, 02.maja 2021.godine, od 18 sati u GSD Pecara u Širokom Brijegu. Prijenos utakmice moći će se pratiti na youtube kanalu KSBiH. U dvije ligaške utakmice rezultat u pobjedama je bilo 1:1, u Širokom Brijegu bilo je 70:59 za Široki, dok je u Zenici slavio Čelik sa 99:84, nakon produžetka.

Dvije preostale utakmice iz 2.kola, Spars – Leotar i Igokea – Borac su odgođene. Utakmica iz 1.kola, Čelik – Igokea je odgođena do daljnjeg na molbu KK Igokea, a zbog obaveza prema ABA ligi. Preostale dvije utakmice iz 1.kola su odigrane, evo rezultata:

Široki – Spars 97:99 (nakon produžetka)
Borac – Leotar 92:86
Odigrana je još jedna utakmica Lige 6 i to iz 8.kola, Igokea – Leotar 89:65 (igrali 29.4.2021.).

Pred ovu utakmicu sa ekipom Široki, prenosimo dio izjave Josipa Pandže, šefa stručnog štaba OKK Čelik, koju je dao prije nekoliko dana za portal Bhbasket:

-Čelik je u Ligi 6 autsajder, bili smo autsajderi i na početku sezone. Imamo primjer širokih rostera ekipa. Mi nemamo tu širinu, a obzirom da se utakmice igraju svaka tri dana. Mi ne odstupamo od svojih ambicija, idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se da ćemo biti konkurentni -, izjavio je, pored ostalog, Pandža.

E.Imamović; Foto plakat sa OKK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno