Kultura

Lice bez maske – predstava odigrana u Janjićima

PREMIJERA DJEČIJE PREDSTAVE “LICE BEZ MASKE” U KRCATOJ DVORANI OŠ “ENVER ČOLAKOVIĆ” – Učenici Osnovne škole “Enver Čolaković” iz Janjića danas su premijerno izveli predstavu “Lice bez maske”. Naime, riječ je o predstavi čiji je autor Mirza Begović, profesor b/h/s jezika i književnosti, a koji je zaposlen u ovoj školi. U predstavi igraju učenici Osnovne škole “Enver Čolaković” Hanan Sejmen, Amina Karić, Džana Halaba, Mustafa Kaknjo, Kerim Šabanović i Elvedin Čolo; dok je na istoj inspicijent, također, učenik ove škole, Ismar Helvida.

Predstava nas upoznaje sa grupom djece koja odrasta u jednom selu, a koja svojom neiskvarenošću, igrom i maštom žele da spase jedan mladi život svoje drugarice. Slučajno ili ne, predstava ima i humanitarni karakter, pa tako svi prisutni mogu kupiti ulaznicu po simboličnoj cijeni od 2 KM, a sredstva će biti uručena učenici Oš “Enver Čolaković” Sajjri Poljo, kojoj su sredstva neophodna za liječenje u inostranstvu.

 

“Predivno je vidjeti svoje učenike, kako se igraju i uživaju u tome, a pri tome nama u publici izgledaju kao veliki profesionalci koji nas i rastuže i nasmiju. Bila bih neiskrena, ako vam kažem da nisam ponosna na njih i na sve ono što su uradili od predstave, do humanitarne akcije, te mislim da je ovo najbolji način da se škola i naši učenici promovišu i pokažu svoj talenat. Zahvaljujem se i nastavniku Begoviću koji je odvojio svoje vrijeme i skupa sa našim učenicima uradio divnu stvar. Također, hvala roditeljima i učenicima koji su napunili dvoranu i, nadam se, uživali večeras”, kazala je direktorica škole Meliha Babić. Mlada ekipa zadovoljno čeka nove izvedbe i reprize, te se nadaju da će svaka biti posjećena kao ona premijerna.

janjpred02

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem