Ostali sportovi

Lana Pudar je najbolja juniorska plivačica Evrope

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Plivačica iz Mostara Lana Pudar (15) je najbolja juniorska plivačica u Evropi u dvije discipline, objavio je portal Swimranking nakon što je na završenom Svjetskom prvenstvu u plivanju u Abu Dhabiju osvojila bronzanu medalju za Bosnu i Hercegovinu. Lana se, po prikupljenim podacima iz Evropske plivačke federacije (LEN) i baze rezultata nacionalnih plivačkih saveza, našla na prvom mjestu juniorki u dvije discipline i među kremom evropskog plivanja. Po tim podacima je najbolja juniorska plivačica Evrope na 100 i 200 metara delfin te evropska juniorska rekorderka, dok je druga na 50 metara delfin.

Ove godine u seniorskoj konkurenciji ima šesto vrijeme na 100 metara delfin, ali i bronzu sa Svjetskog kupa te četvrto vrijeme na 200 metara delfin. Petnaestogodišnjakinja je na upravo završenom Svjetskom prvenstvu u plivanju u Abu Dhabiju osvojila bronzanu medalju na 200 m delfin.Ujedno je to prva medalja koju je ostvario jedan takmičar u plivanju za Bosnu i Hercegovinu. Podsjetimo, tokom večeri u Mostaru će se bronzanoj sa Svjetskog prvenstva u plivanju upriličiti svečani doček, a u 17:50 doputovala je avionom iz Abu Dhabija u Sarajevo.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno