Ostali sportovi

FOTO: Futsal Kup BiH, osmina finala, poraz MNK Neimari u Doboju od premijerligaša

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u Doboju odigrana posljednja utakmica 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu, u kojoj su se sastali domaća ekipa, premijer ligaš Futsal klub Doboj i prvoligaš MNK Neimari iz Zenice. Utakmica je odigrana u dvorani OŠ „Radoje Domanović“ u Osječanima kod Doboja, pred oko 150 gledalaca. Nakon dosta ravnopravne igre i preokreta pobjedu je ostvarila domaća ekipa FK Doboj.

Konačan rezultat: Futsal klub Doboj – MNK Neimari 5:4 (2:2);

Sudije: Željko Dragojević, Siniša Ivančević i Tomislav Gračanin (svi iz Banja Luke), delegat Dragan Mejakić (Banja Luka), posmatrač suđenja Davor Mujagić (Banovići); Strijelci za Neimare: Amir Baručija (2x) u 18′ i 29′, Seldin Zatagić u 10′, te Enver Buljubašić u 23′ (autogol). Golove za FK Doboj postigli: Vladimir Džombić (2x) u 4′ i 33′, Almedin Bundavica (2x) u 13′ i 35′ i Igor Mirković u 24. minuti.

Sastav ekipe Neimari: Mirzad Kozlić (golman), Hadis Krehmić, Erdin Ramić, Amir Baručija, Amar Šišić, Samir Spahić (golman), Elmin Zatagić, Seldin Zatagić (cap), Sulejman Salkić, Ehliman Pašalić, Emin Husejnović; (Trener Mirko Čampara, predstavnik kluba Enes Kovačević);

Domaća ekipa, premijerligaš Futsal klub Doboj, plasirala se u četvrtfinale Futsal Kupa BiH, nakon što su pobjedili zeničku prvoligašku ekipu MNK Neimari sa 5:4. U odličnoj i dosta izjednačenoj utakmici i sa nekoliko preokreta u rezultatu, više sreće imala je domaća ekipa FK Doboj.

Domaći su poveli sa 1:0 u 4′, ali su Zeničani izjednačili na 1:1 u 10′ preko kapitena Seldina Zatagića. Do poluvremena smo vidjeli još dva gola. Ponovo su domaći u vođstvu od 2:1 od 13′, ali Neimari uspjevaju izjednačiti na 2:2 u 18′ preko Amira Baručije nakon kontranapada i odlične dubinske lopte u prazan prostor. U drugom poluvremenu, u 23′ minuti sada vode Neimari sa 2:3 nakon autogola Envera Buljubašića. U narednoj minuti domaći su uspjeli izjednačiti na 3:3. Novo vođstvo Neimara od 3:4 u 29′ postiže svojim drugim golom, Amir Baručija. Do kraja utakmice domaći uspjevaju postići dva gola, u 33′ i 35′, preokrenuti rezultat na 5:4, što je i konačan rezultat ove utakmice.

Nakon utakmice, iz domaćeg tabora su saopštili: – Fantastična futsal utakmica u Osječanima, sa vrhunskim potezima sa obe strane. Do zadnje minute se igralo i da je utakmica otišla u na stranu ekipe iz Zenice, ne bi bilo nezasluženo. Večeras je Vladimir Džombić pokazao zašto je najbolji igrač na “višku” uz odličnu saradnju sa svojim saigračima, nosio je ekipu Doboja do pobjede. Ekipi MNK Neimari se zahvaljujemo na fer i korektnom odnosu i želimo im puno uspjeha -, objaavili su na oficijelnoj facebook stranici Futsal klub Doboj..

Evo svih rezultata osmine finala:
Futsal klub Doboj – MNK Neimari 5:4
MNK Kaskada – FC Mostar SG 1:5
MNK Brotnjo – MNK Hercegovina 2:2 (pen. 7:8)
MNK Čulin Mlin – KMF Radnik Bijeljina 8:3
KMF Jahorina – KMF Policajac 10:5
MNK Buba Mara – GFC Sarajevo 5:3
MNK Sloga G. Vakuf/Uskoplje – MNK Bosna Kompred 7:3
FC Salines – MNK Lukavac 4:2

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno