Naše

KŽK Čelik zbog nedostatka sredstava namjerava “zamrznuti” učešće u Prvoj bh. košarkaškoj ligi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KŽK Čelik zbog nedostatka sredstava namjerava “zamrznuti” učešće u Prvoj bh. košarkaškoj ligi – Košarkašice KŽK Čelik najvjerovatnije neće narednu sezonu igrati elitni rang takmičenja u košarkaškoj ligi Bosne i Hercegovine, saznaje Zenicablog.

Prema dostupnim podacima iz više izvora, jedna od najizvjesnijih poteza i namjera uprave kluba je da “zamrzne” učešće kluba na jednu sezonu, što pravila dopuštaju, čime će se sa jedne strane izbjeći troškvi učešća, a s druge strane izbjeći i ispadanje ili gašenje kluba, barem agoniju prolongirajući na godinu dana.

Prema saznanjima našeg portala, višestruke šampionke Bosne i hercegovine, dugogodišnje osvajačice Kupa naše države, učesnice više međunarodnih šampionata, u čijim redovima je čak osam reprezentativki BiH, u nemogućnosti su da se nastave takmičiti u elitnom bh. takmičenju, jer im je višestruko smanjena pomoć lokalne vlasti.

Tako je ovogodišnjim “razrezom” za djevojke, čiji sastav je pa gotovo u potpunosti popunjen domaćim omladinskim potencijalima ovog Grada, predviđeno je dvostruko manje od muških kolega, ali i neki drugih klubova, koji postižu znatno slabije rezultate.

Pokušali smo potvrdu ili demant ovih informacija dobiti kod predsjednika Uprave Kluba, rukovodstva ili igračica, ali nam je rečeno da klub ne može komentirati niti najavljivati svoje dalje poteze.

U godini u kojoj je procvala i do izražaja došla mladost, domaće snage i kvalitet poražavajuće je da se podrška značajno smanjio.

Iz izvora bliskih našem portalu saznajemo da se čak predlagalo da se organizuje demonstrativno uklanjanje šampionskih dresova košarkašica u zeničkoj Areni “Husejin Smajlović”. Ipak, u toku su razgovori i napori rukovodstva tima da se ipak osigura stabilan izvor osnovnih prihoda, te da, barem, minimum podrške, koji su nesporno zeničke djevojke zaslužile, ovaj, jedan od  najuspješnijih zeničkih sportskih klubova, nastavi nizati uspjehe.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno