Košarka

KŽK Čelik: Stigle Ahmić iz Budućnosti i Čaušević iz Orlovika

KŽK Čelik: Stigle Ahmić iz Budućnosti i Čaušević iz Orlovika – Prelazni period trenažnog procesa od sedam sedmica je završen za KŽK Čelik. Period je iskorišten za rad sa mladim igračicama iz prvog tima te je priključeno još nekoliko talentovanih igračica koje naredne sezone sigurno brane boje Čelika.

Naredne dvije sedmice su rezervisane za odmor, a nakon toga počinju i pripreme za narednu sezonu. Ekipa ostaje ista, a na poziciji centra smo jači za perspektivnu Almedinu Ahmić koja nam dolazi iz prvaka WABA lige ŽKK Budućnost iz Podgorice. Prvom timu je priključena petnaestogodišnja reprezentativka Anida Čeušević (Orlovik Žepče)

Tim Čelika je dodatno podmlađen uz već standardne Selimović, Mulić, Husejnagić, Pašalić, Sinanović i Indžić.

Trener ekipe Aida Kalušić smatra da smo po kvalitetu domaćih igrača u samom vrhu BH košarke što smo pokazali u pretekloj sezoni. Taj utisak iz prethodne sezone daje nam za pravo da se nadamo još većem iskoraku kako u kvalitetu igre tako i u poziciji na tabeli. Kompletan trenažni proces fizičke pripreme u toku ljeta je pod nadzorom prof. Nedima Šišića dok se u dvorani bavimo tehničko-taktičkim elementima. Očekuje nas duga sezona u kojoj želimo zadržati kurs razvoja mladih igračica te ostvarenja još boljeg rezultata. Gradimo tim na duži period i blizu smo kompletiranja tima koje će sigurno za nekoliko godina dominirati BH košarkom, saopštili su iz KŽK Čelik.

R.BH.

bhbasket.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem