Košarka

KŽK Čelik predstavlja Zenicu naredne sezone u društvu najboljih bh. klubova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KŽK Čelik predstavlja Zenicu naredne sezone u društvu najboljih bh. klubova- Još nije zvanično poznat datum početka košarkaških prvenstava u BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji, iako je u utorak održan žrijeb parova.

Kada je u pitanju ženska liga, u odnosnu na prošlu sezonu sudjelovat će 11 ekipa. Podsjetimo prošle sezone u ligi je nastupalo 13 ekipa.

Naredne sezone u najvišem rangu ovog takmičenja neće nastupati ekipa Jumpera iz nepoznatih razloga. Zeničanke će igrati u A1 ligi, a najbolje košarkašice iz ovog kluba prešle su u KŽK Čelik, koji će predstavljati Zenicu naredne sezone u najvišem rangu takmičenja.

Zanimljivo da se na spisku selektora Gorana Loje za novembarske kvalifikacije našle četiri igračice koje su nastupale ili nastupaju za Čelik. Matea Tavić je standardna u reprezentaciji, a trenutno brani boje Kelterna u Njemačkoj, Sara Heljić je član Vasasa iz Mađarske, dok je dojučarašnji kapiten Čelika, Nedžla Kovačević potpisala za špansku Paternu. Ajla Selimović iz Čelika preuzela je kapitensku traku kluba i ona se s obzirom na igre iz prošle sezone zasluženo našla na ovom spisku selektora naše reprezentacije.

Sigurno da se naredne sezone očekuje veoma zanimljivo prvenstvo, gdje će glavnu bitku za vrh voditi ekipe Banovića, Orlova, Fenika, Čelika i Play-Offa.

Titulu prvaka branit će ekipa banjalučkih Orlova, koja je prošle sezone u finalu doigravanja bila bolja od gradskog rivala Feniksa.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno