Košarka

KŽK Čelik: gostuje Budućnost

Press uoči utakmice
Press uoči utakmice
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u Press centru Arene u Zenici održana press konferencija KŽK Čelik. Povod za press je odigravanje derbi utakmice 4.kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), grupa B, između KŽK Čelik i ŽKK Budućnost Bemax iz Podgorice (Crna Gora)..

Utakmica KŽK Čelik – ŽKK Budućnost Bemax na rasporedu je u srijedu 28.oktobra 2015. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. Ulaz je slobodan.

Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i mlada reprezentativka BiH, košarkašica Čelika, Nedžla Kovačević.
Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu predstavio domaćine ove konferencije, te istakao da je povod za današnji press utakmica 4. kola MŽRKL i utakmica sa ekipom podgoričke Budućnosti Bemax

ŠSŠ Čelika, Slobodan Kecman, na početku pressa osvrnuo se na poraz njegove ekipe u prošlom kolu u Celju i istakao da su podbacili u skokovima i slobodnim bacanjima (21 skok manje u odnosu na Celje, te 16 promašenih bacanja, nap.a.), što je glavni uzrok poraza protiv nezgodne ekipe Celja. Kecman kaže da su, i pored ovakvih pokazatelja statistike bili blizu pobjedi, a da su podbacili u nekoliko zadnjih minuta što je i „prelomilo“ utakmicu.
U vezi sutrašnjeg protivnika, Budućnosti, Kecman kaže da dolazi ekipa koja ima tri ubjedljive pobjede u prva tri kola i da su ambicije Budućnosti Final-four za prvaka MŽRKL, pa i titula prvaka lige. Oni su ubjedljivo pobjedili Čelik (75:57) u finalu memorijalnog turnira „Amna Fazlić“ prije mjesec dana , a sada su pojačane sa još jednom igračicom na bekovsko-šuterskoj poziciji.
Kecman se nada da će sutra pokazati bolju igru nego u finalu turnira „Amna Fazlić“ i da će uz pomoć publike pokušati napraviti dobar rezultat.

Što se tiče zdravstvenog biltena Kecman ističe da se u tim vraća kapiten Aida Kalušić, koja se odnedavno priključila ekipi i kaže da im je puno nedostajala u Celju, posebno u skokovima.

Na kraju Kecman kaže da im treba „pokazati zube“, pružiti dostojan otpor na našem terenu i pred našom vjernom publikom, te odigrati dobru utakmicu.

Mlada Nedžla Kovačević kaže da dovoljno poznaju ekipu Budućnosti, ali će uz podršku publike pokušati nanijeti prvi poraz Crnogorkama. Ističe dobre treninge, dobar rad i kompaktnost među igračicama, što je dovoljan preduslov za dobar rezultat.

Pozivamo navijače da dođu sutra u Arenu Zenica i da podrže ovaj veoma uspješni zenički sportski kolektiv, KŽK Čelik, u ovoj derbi utakmici u novoj sezoni MŽRKL. Ulaz je slobodan.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno