Košarka

KŽK Čelik BH Telecom u derbiju dočekuje KK Lavovi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovog vikenda zeničke košarkašice iz KŽK Čelik će uokviru 13. kola prvenstva BiH za košarkašice dočekati u derbi utakmici goste iz Brčkog, ekipu Lavova.

Tim povodom na press konferenciji KŽK Čelik o utakmici su govorili trener KŽK Čelik BH Telecom Aida Kalušić i igračica Amna Isaković.

“U goste nam dolazi ekipa sa odličnim igračicama, pogotovo sa strankinjama na pozicijama jedan, tri i četiri. Ekipa koja svih četrdeset minuta igra vrlo agresivno i kvalitetno tako da oni sigurno imaju i ambicije da ostvare još jednu pobjedu. Mi smo u proteklom periodu imali dosta povreda i bolesti. U narednom periodu očekujem da se i te stvari promjene. Imamo ambicije da pobjedimo, dobro smo se spremili. Eventualna pobjeda bi nas kroz naredni dio prvenstva približila drugoj poziciji.“ istakla je na press konferenciji Aida Kalušić, trenerica KŽK Čelik BH Telekom.

Utakmica se igra u Gradskoj areni Husejin Smajlović u subotu u 20h. (27. januar).

U prošlom kolu ekipa Lavova je dobila mlađeg zeničkog ligaša ekipu Jumpera sa minimalnom razlikom 58:57, dok je Čelik bio ubjedljiv protiv Jedinstva sa 83:66. Ova dva tima dijeli jedno mjesto na tabeli. Čelik je na omjeru od 10 pobjeda i 2 poraza, treće mjesto na tabeli sa 22 boda, dok ekipa iz Brčkog je na omjeru od 11 pobjeda, 1 poraz i druga je na tabeli sa 23 boda.

“Mislim da sam kroz trenažni proces došla na neki nivo koji trenerica i ekipa očekuju od mene.Imamo veliku ambiciju da pobijedimo i da se revanširamo za poraz iz prvog dijela lige. Prednost nam je naš domaći teren i to što imamo naše navijače. Ovom prilikom bih voljela da pozovem da publika bude naš šesti igrač” istakla je Amna Isaković.

Utakmica 13.kola prvenstva BiH za košarkašice Čelik BH Telecom – Lavovi igra se sutra 27. januara u Areni od 20 sati.

FOTO: NAŠA RIJEČ/Draženko Jurišić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno