Nogomet

Kvalifikacijski mečevi reprezentacija BiH, Hrvatske i Srbije u programu Nove BH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kvalifikacijski mečevi reprezentacija BiH, Hrvatske i Srbije u programu Nove BH – Nova BH tokom juna nastavlja prenositi kvalifikacijske mečeve nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

 Već 07. juna očekuje nas meč Ukrajina – Srbija, a obje selekcije su uspjele protiv Portugala u gostima odigrati neriješeno. Jasno je da će selektor Srbije Mladen Krstajić morati tražiti pobjedu, jer je Ukrajina uz Portugal najozbiljniji kandidat za prve dvije pozicije.

 Dan kasnije, 08. juna, Hrvatska će ugostiti reprezentaciju Velsa, koja je uvijek neugodan protivnik. Hrvatska je bolja u međusobnim dvobojima i još uvijek nije zabilježila poraz od Velsa, a upisali su tri pobjede i jedan remi. Ipak, Zlatko Dalić je pod pritiskom, jer bi novi poraz sigurno uzdrmao ambicije Hrvatske koja želi jedno od prva dva mjesta i plasman na prvenstvo Evrope.

 Istoga dana i Bosna i Hercegovina nastavlja svoj put u Finskoj koja je sve samo ne lagan protivnik. Selekcija Finske posebno je nezgodna na svom terenu gdje nisu primili gol u posljednjih sedam mečeva, sa druge strane Džeko i društvo nisu tresli mreže protivnika u gostima u posljednje tri utakmice. I ovaj put nam je potrebna pobjeda, a selektor će morati naći zamjenu i za Pjanića.

Selekcija Srbije 10. juna pred svojim navijačima dočekuje reprezentaciju Litvanije. Pobjeda je Srbiji potrebna u borbi za prva dva mjesta i jasno je da bi sve osim toga bilo razočaravajuće za selekciju koja ima visoke ambicije. Ovo je ujedno i posljednja utakmica sezone za igrače i sigurno je da žele pobjedu za oproštaj od navijača.

Najzanimljiviji susret bit će između petorostrukih prvaka svijeta koji će u Torinu ugostiti našu reprezentaciju, posebno jer su se BiH i Italija samo jednom sastajale. Prosinečki će u ovom meču moći računati i na Pjanića i to je svakako pozitivna vijest. Bez obzira na sve, selekcija Italije je favorit, ali sigurni smo da će naš tim dati maksimum za dobar rezultat.

KOMPLETAN RASPORED UTAKMICA KOJE MOŽETE PRATITI U PROGRAMU NOVE BH:

GRUPA B
07.06. petak u 20:45h
Ukrajina – Srbija
GRUPA E
08.06. subota u 15:00h
Hrvatska – Vels
GRUPA J
08.06. subota u 18:00h
Finska – BiH
GRUPA B
10.06. ponedjeljak u 20:45

Srbija – Litvanija
GRUPA J
11.06. utorak u 20:45h

Italija – BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno