Rekreacija

Kvalifikacije Džematske lige u Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kvalifikacije Džematske lige u Areni – Centralni teren zeničke Arene je tokom subotnjeg 19. Marta bio megdan osamnaest ekipa koje su se borile za deset mjesta koja vode u četvrtu sezonu Omladinske malonogometne džematske lige.

Omladinska malonogometna džematska liga ulazi u svoju četvrtu sezonu a kroz kvalifikacije će se dobiti i imena deset ekipa koje će se pridružiti ostalim ekipama koje su izborile ostanak u trećoj sezoni. Da se podsjetimo, tri dana prije odigravanja kvalifikacija održan je žrijeb kvalifikacijskih grupa koji je podijelio osamnaest ekipa u šest grupa po tri ekipe. Šest prvoplasiranih ekipa iz svih grupa su direktni sudionici dok se ostalih četiri nalaze iz najboljih drugoplasiranih ekipa u grupama.

Utakmice su počele u 09:30 ujutro a sistem igranja nije uključivao poluvremena već 15 minuta konstantne igre poznate po turnirima i kao blitzkrieg. Bitno je napomenuti da je kvalifikacioni turnir pobudio veliko interesovanje zeničkih gledalaca, a pogotovo igrača ekipa koje su izborile opstanak u ligi.

Kao što se i očekivalo, većinu utakmica je krasila velika borbenost i fair-play s tim da su sve utakmice igrane po oficijelnim futsal pravilima koja se primjenjuju u svim javnim futsal takmičenjima bilo gdje u svijetu. Nakon otprilike pet sati igre sljedeće ekipe su prvim mjestom izborile plasman u četvrtu sezonu Omladinske malonogometne džematske lige: Varošište, Janjići, Pridražići, Obrenovci, Lokvine 2, Nova Zenica. Ekipe koje su svojom igrom izborile plasman kao najbolje drugoplasirane ekipe su: Sejmen, Mošćanica, Koprivna, i Poljice.

U nastavku vam donosimo i kompletnu tabelu ekipa po plasmanu, uključujući gol razliku i bodovni saldo, na kvalifikacijskom turniru za učešće u četvrtoj sezoni Omladinske malonogometne džematske lige.

Varošište 5:0 6
Janjići 6:1 6
Pridražići 4:0 6
Obrenovci 3:0 6
Lokvine 2 3:1 6
Nova Zenica 5:1 4
Sejmen 2:1 4
Mošćanica 4:1 3
Koprivna 4:3 3
Poljice 4:3 3
Čaršijska 2 6:6 3
Perin Han 2:2 3
Ensar 2 2:5 0
Starina 1:5 0
Trgovišće 4:9 0
Kovanići 0:5 0
Lukovo Polje 0:6 0
Org. Odbor 0:6 0

Kvalifikovanim ekipama čestitamo a ostalim ekipama više znanja i umijeća za naredne sezone.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno