Nogomet

Kup: Čelik dočekuje Vitez

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred utakmicu 1/16 finala Kupa BiH. Srijeda: NK Čelik – NK Vitez ( u 16 sati). U prostorijama press salona stadiona “Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press je utakmica šesnaestine finala Kupa BiH u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi NK Vitez iz istoimenog grada. Prisutnim novinarima obratili su se: Elvedin Beganović, trener u NK Čelik i Anel Dedić prvotimac Čelika.

Početak takmičenja u Kupu Bosne i Hercegovine u sezoni 2015/2016, nogometaši Čelika otvaraju sa utakmicom Viteza, koja će sutra (srijeda) biti odigrana na stadionu Bilino polje u Zenici.

Trener Čelika Elvedin Beganović na današnjoj konferenciji je kazao da očekuje pobjedu iako se Vitez, dolaskom trenera Branka Karačića, pojačao kvalitetu igre.
– Mi u svaku utakmicu ulazimo da pobijedimo i tako isto očekujemo i komšije iz Viteza. Vitez jako dobro igra, posložili su se dolaskom Karačića i jači su po kvaliteti. Mi želimo dati naš maksimalni doprinos i da naši momci igraju kao u proteklom periodu. Nadam se da ćemo sutra na Bilinom polju ispraviti poraz protiv Slavije u Lukavici, – kaže, pored ostalog, Beganović.
U vezi sastava, Čelikov trener će odlučiti nakon današnjeg treninga. Kaže da će istrčati najraspoloženiji za igru, a moguće su i dvije, tri izmjene u početnom sastavu. Cilj je prva pobjeda nad Vitezom od kada je Vitez u Premijer ligi i prolazak dalje u Kupu. U ovoj fazi takmičenja u Kupu igra se samo jedna utakmica.
Na pitanje novinara zašto se toliko pažnje posvećuje Kupu BiH i odlasku u Evropu s obzirom na dugovanja zeničkog premijerligaša, koja blokiraju taj put, Beganović je kazao:
-Naše je da igramo i pobjeđujemo, a ljudi koji vode i rukovode klubom o tome odlučuju. Ako to tako gledamo, ne bi trebali igrati ni jednu utakmicu. Mi smo plaćeni da damo svoj maksimum i moramo raditi na tom nivou, a ostalo je njihova briga,- kazao je na kraju trener Beganović.

Jedan od standardnih prvotimaca Čelika, Anel Dedić, na današnjoj press konferenciji je kazao kako sva dešavanja oko i u klubu imaju uticaja na igrače:
-Naravno, ni nama igračima nije svejedno što se to sve dešava oko nas. Mi smo do sada izdržali svaki pritisak, svaku utakmicu odigrali maksimalno i vjerujem da ćemo i sutra tako odigrati. U utakmici s Vitezom idemo na pobjedu, jer nama je cilj da prođemo dalje u Kupu BiH. Sigurno je da će biti teška utakmica, jer njih nikako nismo pobijedili od kako su ušli u Premijer ligu BiH, ali mislim da će doći ovdje da se nadigravaju, – izjavio je Anel Dedić.

Utakmica NK Čelik – NK Vitez na rasporedu je u srijedu 23.septembra 2015.godine u 16 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

E. Imamović za Zenicablog

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno