Nogomet

Foto: ŽNK Čelik – Ozren 9:0

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kanonada nogometašica Čelika, 9:0 protiv Ozrena. Prva ženska nogometna liga FBiH, grupa Sjever. 4.kolo – ŽNK Čelik – ŽNK Ozren 9:0.  Uokviru 4.kola u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi Federacije BiH, grupa “Sjever” sezona 2015/2016, danas je u Zenici odigrana prvenstvena utakmica između domaćeg ŽNK Čelik i ekipe ŽNK Ozren iz Semizovca.

Visoku pobjedu je ostvarila domaća ekipa Čelik.
Rezultat: ŽNK Čelik – ŽNK Ozren 9:0 (5:0);

Strijelci za Čelik su bile: Medina Tuka (3x), Lara Ganić (3x), Merita Mehanović (2x) i Ulmija Lužić;
Sastav ekipe ŽNK Čelik: Arnela Šabanović, Nermana Kablar, Adisa Vazda, Muamera Pezer, Merita Mehanović, Berina Kobilica, Safeta Kavaz, Marija Udovičić, Lara Ganić, Medina Tuka, Berina Golub, (Tuka Medina). Na klupi Čelika još je bila mlada reprezentativka BiH, Lejla Koluh, nedovoljno oporavljena, (Trener Armin Bujak);

Utakmica je odigrana na B terenu sa plastičnom podlogom na Kamberovića polju pred oko 50-ak gledalaca po sunčanom vremenu (+28*C). Glavni sudija Ajdin Baručija (Zenica), pomočnici: A1Amina Gluhić (Zenica) i A2 Alzan Pločo (Sarajevo), delegat Osman Dervišević (Zenica);
Zaslužena pobjeda nogometašica Čelika nad puno slabijom ekipom Ozrena iz Semizovca. Razlika u kvalitetu vidjela se od prvih minuta utakmice, u kojima se istakla do 30.minute golmanica gošći sa nekoliko odličnih odbrana. Naime, u 30.minuti gošće su primile prvi gol, a strijelac je bila Merita Mehanović. Do odmora domaće su postigle još 4 gola preko Medine Tuke, Lare Ganić (2x) i Ulmije Lužić. U drugom poluvtemenu golove su postigle Medina Tuka (2x), Merita Mehanović i Lara Ganić.
Evo svih rezultata 4.kola:
Čelik – Ozren Semizovac 9:0
Libero Goražde – Borac Jelah 0:0
Zvijezda Gradačac – Fortuna Živinice 1:6
(Slobodna je bila ekipa Salt City iz Tuzle)
Nogometašice Čelika su zabilježile i drugu pobjedu u prvenstvu, a bile su slobodne u prvom kolu i imaju odigrati odgođenu utakmicu iz 3.kola u Jelahu protiv Borca.

Kao što smo ranije objavili, nogometašice ŽNK Čelik, nakon prve dvije sezone provedenih u Premijer ligi BiH, od ove sezone nastupaju u Prvoj ženskoj ligi FBiH, grupa „Sjever“.
Premijer ligu BiH u prošloj sezoni napustile su ekipe ŽNK Čelik iz Zenice i ŽNK Željezničar 2011 iz Bosanske Krupe, te će u narednoj sezoni nastupati u Prvoj ligi FBiH.
U takmičarskoj sezoni 2015/2016 u takmičenju Prve lige FBiH učestvuje 15 klubova, koji su podjeljeni u dvije grupe prema regionalnoj podjeljenosti.
Kao što smo već objavili, u grupi “Sjever” nastupaju:
ŽNK “Čelik” Zenica
ŽNK “Borac” Jelah
ŽNK “Fortuna” Živinice
SFK “Libero” Goražde
ŽNK “Ozren” Semizovac
ŽNK “Salt City” Tuzla
ŽNK “Zvijezda Gradačac”

E.Imamović za Zenicablog

foto: Ekrem ImamovićViše na

Posted by Zenicablog on Tuesday, September 22, 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno