Info

Kukić u odboru za političke nauke ANU BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na prošlosedmičnoj sjednici Predsjedništva Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH) potvrđeni su članovi Odbora za političke nauke, a predsjednik ovog odbora bit će dopisni član Akademije prof.dr. Mirko Pejanović.

Članovi tog odbora su s Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Nerzuk Ćurak, prof.dr. Vlado Azinović, prof.dr, Zarije Seizović, prof.dr. Asim Mujkić, prof.dr. Nermina Mujagić, prof.dr. Jelenka Voćkić-Avdagić i prof.dr. Emina Kečo-Isaković.

Također članovi su još i prof.dr. Zlatiborka Popov-Momčinović s Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, prof.dr. Mile Lasić i prof.dr. Milan Vego s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru te prof.dr. Miodrag Živanović s Filozofskog fakulteta i doc. dr. Đorđe Vuković s Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci. Odbor će činiti i prof.dr. Najil Kurtić s Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i prof. dr. Enes Osmančević s Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Članovi Odbora još su i prof.dr. Damir Kukić s Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof.dr. Nenad Stojanović s Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Zurichu, prof.dr. Vedran Džihić s Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beču. To je za Fenu potvrdila sekretarka Sekretarijata ANUBiH mr.sci. Amra Avdagić pojašnjavajući da se naučni, odnosno umjetnički rad u Akademiji razmatra ili obavlja u nekoliko odjeljenja Akademije.

Statutom Akademije je propisano da se radi izvršenja dugoročnih i kompleksnih zadataka, u odjeljenju mogu osnivati odbori, a u rad jednog odbora može biti uključeno više odjeljenja. Članovi odbora biraju odjeljenja iz reda redovnih i dopisnih članova, kao i saradnika izvan Akademije dok predsjednike odbora biraju članovi odbora iz reda članova Akademije koji učestvuju u njegovom radu, a izbor predsjednika i članova odbora potvrđuje Predsjedništvo Akademije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno