Ostali sportovi

Kuglaši Posušja pobjednici ovosezonskog Kupa FBiH – Kuglaši Čelika iz Zenice osmi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda, 30.11. i 01.12.2019.godine, u organizaciju Kuglaškog Saveza FBiH i domaćinstvo Kuglaškog Kluba Tomislav iz Tomislavgrada, održan je ekipni Kup Federacije BiH u klasičnom kuglanju, sezona 2019/2020. Na takmičenju je učestvovalo osam klubova, tri člana Premijer lige BiH: Posušje, Rudar Kakanj i Zrinjski Mostar, te pet  članova Prve Federalne lige BiH: Bosna Visoko, Mostar, Brotnjo Čitluk, Čelik Zenica i domaćin Tomislav.

Nakon dva dana odličnog takmičenja pobjednik ovosezonskog kupa FBiH je sjajna momčad KK Posušje iz Posušja. Klub iz Posušja dominira ove sezone i u takmičenju u okviru Premijer Lige BiH, ali su ipak do titule u Kupu morali dobro da se potrude. Na kraju, svi prisutni su uživali u sjajnoj izvedbi najboljeg bh.kuglaša, Ivan Iko Petrić,  koji je sa 597 čunjeva (što je i najbolja igra turnira) donio prevagu i pehar osvajača Kupa u Posušje.
Dramatično je bilo i u borbi za drugo mjesto, gdje je Rudar iz Kaknja za svega dva čunja bio bolji od domaćina KK Tomislav, koji su se na kraju morali zadovoljiti trećom pozicijom.

Dvije prvoplasirane ekipe će, sa dvije prvoplasirane ekipe iz Kupa RS, igrati završnicu državnog kupa BiH na završetku proljetnjeg dijela takmičenja.

KK Čelik je završio na posljednjem, osmom mjestu kupa FBiH.

-Na žalost, još jednom se pokazalo da ekipa nema tu širinu za neki značajniji rezultat na klupskom nivou. Iako smo vidjeli kvalitetne igre Milana Hreščaka, Kemala Lipovače, Envera Tabakovića i Kenana Ćurovca,  nedostajali su taj peti i šesti igrač da bi se ostvario značajniji rezultat -, kažu iz KK Čelik.

Iz Kuglaškog Kluba Čelik i ovim putem čestitaju svim učesnicima na fer i korektnom takmičenju, a KK Tomislav iz Tomislavgrada na sjajnom domaćinstvu i zahvaljuju na dobrom prijemu i gostoprimstvu koje uvijek pokazuju prilkom njihovih gostovanja u Tomislavgradu.

E.Imamović; foto KK Čelik

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno