Ostali sportovi

Dječaci NK Fortuna (2011) Zenica pobjednici na devetom Međunarodnom Božičnom turniru „Vitez 2019“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Četvrtog dana na devetom Međunarodnom Božičnom nogometnom turniru „Vitez 2019“ igrale su selekcije 2011. godišta. U ovoj kategoriji učešće je uzelo 16 ekipa iz BiH.

Titulom pobjednika i zlatnim medaljama u kategoriji 2011, okitili su se mališani NK FORTUNA iz Zenice, koji su u finalu savladali vršnjake MNK Pionir iz Jablanice rezultatom 2:0.

Na putu do titule Zeničani su savladali i favorite turnira, vršnjake NK Rijeka i NK Romari iz Viteza, dok su mališani iz Jablanice u četvrtfinalu savladali i iz turnira izbacili, prve favorite turnira i branioce titule, mališane ŠF Bambinosi iz Sarajeva.

Treće mjesto su osvojili mališani NK Iskra iz Bugojna, još jedno prijatno iznenađenje turnira, kažu iz organizacije ovog turnira.

Konačan plasman četiri prve ekipe:
1. NK FORTUNA Zenica
2. MNK PIONIR Jablanica
3. NK ISKRA Bugojno
4. NK ROMARI Vitez

Za najboljeg igrača ovog turnira proglašen je Aleksandar Milošević, popularni Acika, iz NK Fortuna Zenica.

Najbolji golman Haris Vule (MNK Pionir), najbolji strijelac Andreas Sučić (NK Rijeka), najtalenat Edwin Pobrić (NK Iskra), objavili su iz Organizacije turnira.

Turnir se nastavlja i završava nastupom takmičenjem selekcija 2007. i 2010.godište.
Organizator se zahvalio mališanima na bespoštednoj igri, trenerima na fer i korektnoj igri, te roditeljima mališana na fer i korektnom navijanju.

-Čestitke našim lavovima na odličnim igrama, roditeljima na podrsci, TV SANJA LIVE tokom čitavog turnira. Zahvaljujemo se i domaćinu na gostoprimstvu -, poručili su iz NK Fortuna.

E.Imamović; Foto NK Fortuna

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno