Info

Kućna atmosfera omiljena za doček Nove godine

Kućna atmosfera omiljena 'destinacija' bh. građana za doček Nove godine
Kućna atmosfera omiljena 'destinacija' bh. građana za doček Nove godine
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kućna atmosfera omiljena za doček Nove godine- Sve manje Bosanaca i Hercegovaca staru godinu ispraća van zemlje. Javni doček, ove godine, neće imati svi gradovi u zemlji, a omiljena opcija i ove godine je provod kod kuće i u kafiću.

Javni doček Nove godine, putovanje, provod u kafiću ili kod kuće su načini na koji Bosanci i Hercegovci uglavnom ispraćaju staru i dočekuju Novu kalendarsku godinu.
Tradicionalne destinacije za provod novogodišnje noći izvan zemlje, zamijenili su nove, poput Dubaija ili Milana. No, interes za putovanja ipak je i četiri puta manji nego ranije, javlja N1.

“Ove godine, moramo biti iskreni, postoji manji interes nego prethodnih godina. Pogotovo zbog globalnih dešavanja povezanih s terorizmom”, kazao je Edin Mostarlić iz jedne od turističkih agencija.

Kažnjavanje za upotrebu pirotehnike na snazi je već sedmicama. Kazne i do 1.200 KM, a osjetljiva sigurnosna situacija povod je podizanja svih mjera opreza na maksimum.

“Mogu reći da smo mi poduzeli mjere i aktivnosti kako bismo ostvarili kontakt sa svim agencijama i sigurnosnim agencijama. Tražili smo da nam svaku informaciju koja je interesantna za sigurnost na području KS jave i do danas, hvala Bogu, nismo imali takvih informacija”, rekao je Irfan Nefić, portparol MUP-a KS za N1.

Javni doček, uz vatroment i uglavnom domaće izvođače, u Sarajevu, Banjaluci i Tuzli, a za Mostarce i Zeničane, koji su odlučili da staru godinu isprate u gradu, na raspolaganju su lokalni kafići i kućna atmosfera, koja je, po svemu sudeći, ove godine omiljena opcija Bosanaca i Hercegovaca.

6yka.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno