Zenica

KŠC Zenica obilježio Dan učitelja izletom u Osijek u sklopu projekta prekogranične suradnje “Zajedno u duhu – zajedno u sportu”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Svjetski dan učitelja, u srijedu 5. oktobra učenici i djelatnici KŠC-a “Sv. Pavao” iz Zenice posjetili su Tehničku školu i prirodoslovnu gimnaziju “Ruđera Boškovića” u Osijeku, u sklopu projekta “Zajedno u duhu – zajedno u sportu”.

Prvi dio susreta održan je u predvorju Ruđerice, kako ju od milja zovu njeni učenici i djelatnici, gdje je dobrodošlicu gostima iz Zenice poželjela ravnateljica Nada Pitinac, naglasivši kako ovaj projekt, osim financijske potpore objema školama, ima i dublje značenje – “zajedništvo naših škola te podršku Hrvatima u BiH i dijaspori”.

Ravnatelj KŠC-a “Sv. Pavao” Zenica don Vlatko Rosić izrazio je zahvalnost na gostoprimstvu, radost zbog upoznavanja i sportskog susreta učenika te je domaćine pozvao u uzvratni posjet.

Susret je svojim dolaskom uveličala pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš-Kul, koja je pružila podršku projektu i KŠC-u „Sveti Pavao“ Zenica te svim nastavnicima čestitala Svjetski dan učitelja. Tamburaški orkestar i zbor Ruđerice, pod vodstvom profesora Igora Grubišića, uljepšao je zabavni dio programa izvedbama pjesama Isus premješta planine i Garavuša.

Domaćini su gostima uručili prigodne poklone – slatkiše te suvenire škole izrađene u Učeničkoj zadruzi Ruđerica. Gosti su također domaćinima uručili prigodne darove u znak sjećanja na ovaj posjet.

Uslijedio je sportski dio susreta, te su u dvorani odigrane dvije utakmice – mali nogomet (muški timovi učenika škola protiv škole) te igra graničar (miješani ženski timovi obiju škola zajedno). Učenici su pokazali ferplej igru i međusobnu prijateljsku podršku te da su, upravo kao u nazivu projekta, zajedno u sportu.

Nakon sportskog susreta druženje je nastavljeno na domjenku u školi kojeg su pripravili učenici Ruđerice smjera tehničar nutricionist. Poslije domjenka, a nakon obilaska škole, druženje učenika i nastavnika nastavilo u obilasku Tvrđe, nakon čega su učenici i djelatnici obiju škola imali vrijeme za slobodan obilazak Osijeka.

Vrijedi kazati da je projekt Zajedno u duhu – zajedno u sportu financiran iz programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, s ciljem unapređivanja socijalne i okolišne infrastrukture adaptacijom školskih sportskih dvorana obiju škola te jačanja suradnje s Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno