Zenica

FOTO: Tehnička škola Zenica obilježila Svjetski dan učitelja posjetama Banja Luci i Vlašiću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jesenji izlet na Vlašić – 5.OKTOBAR  je dan kada se sjećamo svojih kolega u zasluženoj penziji, sa mnogo zahvalnosti na njihovom vremenu, strpljenju i bezgraničnoj ljubavi koju su nam podarili. Svjetski dan učitelja je prilika da se svim učiteljima barem na jedan dan pokloni zaslužena pozornost, za sve dane, mjesece i godine koje provode radeći s djecom. Tokom obavljanja jednog od najodgovornijih i najzahtjevnijih poslova učitelji daju svoj doprinos cilju kojem svi težimo – društvu znanja .Sindikalna organizacija i Uprava  JU  Tehničke škole Zenica je obilježila svjetski dan učitelja posjetom Banja Luci ( posjeta Ferhadiji, Arnaudija džamija, svečani ručak na Slapu obalama Vrbasa, druženje i šetnja Gospodarskom ulicom, obilazak Tvrđave Kastel) i tom prilikom upriličen je ispraćaj kolega u zasluženu penziju.  Sunčan dan i pozitivne emocije učinili su ovaj dan nezaboravnim.

U četvrtak, 06. oktobra 2022. godine, jutro okupilo nas je u školskom dvorištu čekajući autobuse koji će nas odvesti na naš jesenji izlet. Odredište je bila  planina Vlašić, a za put su bili spremni učenici u pratnji svojih razrednika, nastavnika i članova Uprave škole.

Iako je jutro bilo svježe i prohladno, dan je bio sunčan i topal, kao stvoren za opuštanje i igru u prirodi. Naši učenici su imali priliku provesti nekoliko sati na svježem zraku i u predivnom ambijentu ukrašenom jesenjim bojama. Smijeh, igra, cika i pjesma naših učenika odjekivala je mirnom prirodom, a Vlašić zašarenio od lopti i aktivnosti naših učenika.

Cilj škole je da znanje prenosi na najljepši mogući način, a ovaj jednodnevni izlet je bio prilika da učenici uče iz neposrednog okruženja. Ovakvim izletima potičemo učenike na očuvanje svoje okoline i poštovanje kulturnih vrijednosti. Na suncem obasjanom Vlašiću učenici i njihovi nastavnici su našli  načina da se opuste i odmore, i poigraju. Razrednici su uvijek budnim okom pazili na svoje učenike, tako da je izlet prošao u najboljem redu.

Na platou Vlašiča smo se okupili u 16 sati, počistili smo sve što je iza nas ostalo i polako se uputili ka autobusima, vraćajući se kući. Bilo nam je žao napustiti ovu očaravajuću planinu i prirodu, ali planirat ćemo opet. Zahvaljujemo se našim učenicima što su svojim lijepim ponašanjem dokazali da su vrijedni svake pohvale.

Našim učenicima želimo još mnogo lijepih zajedničkih druženja u kojima će uživati i koje će pamtiti!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno