Košarka

KSBiH i počasni konzul u Australiji pokrenuli akciju skupljanja sredstava za nastup Zmajica na SP

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaški savez BiH i počasni konzul naše zemlje u Australiji Amir Šahinović su pokrenuli akciju skupljanja novca za nastup naših košarkašica na Svjetskom prvenstvu. Svjetsko prvenstvo za košarkašice bit će održano od 22. septembra do 1. oktobra ove godine, a na njemu će nastupiti i naša reprezentacija.

S obzirom da se prvenstvo igra u dalekoj Australiji, Košarkaški savez BiH je u dogovoru s počasnim konzulom BiH u Australiji Amirom Šahinovićem pokrenuo niz akcija skupljanja novca za nastup naših košarkašica, prenosi Klix. Kako je potvrđeno iz Košarkaškog saveza BiH, poslat je dopis za podršku našim košarkašicama počasnom konzulu i dijaspori i pokrenut je niz aktivnosti kako bi se olakšao put i boravak našim košarkašicama na najmanjem kontinentu.

Jedna od aktivnosti je i pokretanje skupljanja novca putem platforme GoFundMe, a cilj je sakupiti 55.000 australskih dolara za smještaj naše reprezentacije u Australiji. Odziv dijaspore je za sada odličan, a u trenutku pisanja teksta sakupljeno je više od 6.000 dolara. Naša reprezentacija je smještena u grupu A, a protivnici su joj SAD, Belgija, Kina, Portoriko i Južna Koreja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno