Ljudi

Krstajić: san mi je bio zaigrati za Čelik

Krstajić: san mi je bio zaigrati za Čelik
Krstajić: san mi je bio zaigrati za Čelik
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krstajić: san mi je bio zaigrati za Čelik – Mladen Krstajić je u prošlosti briljirao u Partizanu, igrajući za Schalke 04 i Werder vedrio i oblačio Bundesligom, a vijest da je nakon četiri godine od okončanja karijere postao prvi čovjek Radnika naprosto je odjeknula u BiH.

Na poziciji predsjednika Krstajića je dočekao izuzetno težak zadatak. Klub je bio ophrvan finansijskim nevoljama i nalazio se na diobi posljednjeg mjesta u BH Telecom Premijer ligi BiH, ali je predanim radom uspio stabilizovati Radnik i opravdati utisak koji ostavlja na prvi pogled. Snagu da istraje u započetoj avanturi sa Radnikom daje mu svakodnevna podrška od strane znanih i neznatih pratilaca fudbalskih dešavanja, što je otkrio i tokom razgovora za SportSport.ba.

Karijeru ste počeli u Čeliku, imate li danas emocije prema tom klubu?

“Emocije prema Čeliku postoje i uvijek će postojati. Veselim se uvijek kada Radnik igra protiv Čelika i ujedno se prisjetim prošlosti jer nosim taj klub u srcu. Čelik je u moje vrijeme bio zaista organiziran, jake firme su stajale iza kluba i meni je ostao samo san da postanem prvotimac jedne takve ekipe. Danas je situacija drugačija i ruže baš i ne cvjetaju”, smatra Krstajić.

Jeste li u mladosti maštali o blistavoj karijeri?

“Nisam ja razmišljao u tom pravcu. Meni je uvijek bio samo san igrati o Čeliku i nikad o ničemu drugom nisam razmišljao. Volio sam fudbal i krenuo sam iz ljubavi, a vremenom sam shvatio da ću i živjeti od toga. Cilj mi je u svakoj utakmici da dajem maksimum, da ispunim očekivanja i sve ostalo je rezultat talenta, rada i ekipe u kojoj igraš.”

Koji klub iz karijere posebno izdvajate?

“Vjerujte da sam jednako vezan za svaki klub u kojem sam igrao. Tokom karijere nisam bio ptica selica, proveo sam po nekoliko godina u svakom klubu i sretan sam što sam imao priliku osvajati trofeje. Za svaki me vežu lijepe uspomene i opet ponavljam da žalim što nisam postao i prvotimac Čelika. To je nesreća za mene.”

Cijeli razgovor pročitajte – OVDJE – na portalu Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno