Info

Krizni štab FBiH donio novu preporuku za stanovništvo

Krizni štab FBiH donio novu preporuku za stanovništvo – Zbog usložnjavanja situacije u vezi s koronavirusomKrizni stožer/štab Federalnog ministarstva zdravstva donio je novu preporuku za stanovništvo većeg bh. entiteta.

Naime, preporučuje se stanovništvu na području Federacije BiH, da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava, izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoja kretanja.

Isto tako, oni preporučuju da u uvjetima COVID-19 epidemiološke situacije u Federaciji BiH koja se pogoršava stanovništvo obrazi pažnju i na Naredbu Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva od 25. jula 2020. koja je već na snazi.

Među najznačajnijim mjerama za stanovništvo navodi se ograničenje okupljanja na 50 ljudi u zatvorenom i 100 na otvorenom prostoru, a rad ugostiteljskih objekata ne smije biti duži od 23 sata.

Naredbom je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru uz poštivanje distance od minimalno jedan metar, kao i u otvorenom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba.

https://www.facebook.com/KrizniStabStozerFederalnogMinistarstvaZdravstva/posts/167963524839349

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem