Košarka

Košarkašice KK Jumper Zenica i ove sezone će igrati regionalnu WABA U17 ligu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice KK Jumper iz Zenice će i u ovoj sezoni 2020/2021 predstavljati Bosni i Hercegovinu i grad Zenicu, drugu godinu zaredom, na regionalnoj sceni u WABA U17 ligi, saopštavaju iz KK Jumper.

U jakoj konkurenciji WABA (Women Adriatic Basketball Association) lige učešće će uzeti 20 renomiranih ekipa iz regiona i čak sedam zemalja i to: BiH, Hrvatska, Srbija, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Slovenija i Mađarska.

Prijavljene ekipe za WABA U17 ligu 2020/21:
BiH (3): Fenix (Banja Luka), Jumper (Zenica), Orlovi (Banja Luka)
CRNA GORA (2): Budućnost Bemax (Podgorica), Primorje (Herceg Novi).
HRVATSKA (6): Arx (Crikvenica), Brod (Slavonski Brod), Brod na Savi (Slavonski Brod), FSV (Rijeka), Trešnjevka 2009 (Zagreb), Zagreb (Zagreb).
MAĐARSKA (1): Ratgeber Akademia (Pecs)
SJEVERNA MAKEDONIJA (3): Badel 1862 (Skopje), Kriva Palanka (Kriva Palanka), Vardar (Skopje).
SLOVENIJA (3): Akson Ilirija (Ljubljana), Cinkarna Celje (Celje), Ledita (Domžale)
SRBIJA (2): Partizan 1953 (Beograd), Radivoj Korać (Beograd).

Za WABA U17 ligu (igračice rođene 2004.godine i mlađe) takmičenje bi se održalo u četiri faze.
U prvoj bi bile ekipe po teritorijalnom principu raspoređene u četiri skupine sa po pet klubova. Do kraja 2020.godine bi na tri turnira odigrali jednokružnu ligu.
U drugoj fazi bi četiri prvoplasirane ekipe uz prijenos međusobnih rezultata formirale dvije nove skupine i u nastavku ponovo odigrale jednokružnu ligu. Petoplasirane ekipe bi formirale posebnu skupinu u kojoj bi se za plasman od 17. do 20.mjesta igralo na ispadanje.
U trećoj fazi bi po dvije najbolje ekipe uz prijenos međusobnih rezultata formirale nove dvije skupine za plasman od 1. do 8.mjesta, dok bi treće i četvrtoplasirane ekipe uz isto tako prijenos međusobnih rezultata formirale dvije skupine za plasman od 9. do 16.mjesta. Na obje razine bi se ponovo igrale jednokružne lige.
Posljednja, četvrta faza je Final-Four na kojem bi igrale po dvije najbolje ekipe iz obje skupine za plasman od 1.do 8.mjesta.

-Našim djevojkama želimo mnogo sreće u novoj sezoni gdje predstavljamo svoju državu, grad i gradimo mostove prijateljstva sa sportskim prijateljima iz čak sedam zemalja -, kažu iz KK Jumper.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno