Košarka

Košarkašice Čelika poražene u finalu Kupa BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice Čelika poražene u finalu Kupa BiH – Sportska dvorana „Obilićevo“ u Banjoj Luci. Početak u 17 sati. Gledalaca oko 150. U finalnoj utakmici Kupa BiH za sezonu 2019/2020 sastale su se ekipe KŽK Čelik iz Zenice i ŽKK RMU Banovići, aktuelni prvak BiH i lider u tekućem prvenstvu. Pobjedu u ovoj finalnoj utakmici ostvarila je favorizovana ekipa ŽKK RMU Banovići.

 Rezultat: KŽK Čelik – ŽKK RMU Banovići  56:86 (20:17), (16:24), (15:21), (5:24);

Glavni sudija bio je Bojan Jovanić, sudija 1 Mila Čavara, sudija2 Davorin Skenderija, delegat Dragan Ćazić.

Sastav ekipe Čelika i poeni:

Ivana Vujović 6, Anida Ćorović (cap) 25, Ajla Selimović 9, Nedžla Kovačević 12, Sedina Halimić 4, Ajša Mulić, Amila Husejnović, Džejlana Indžić, Merjem Sinanović, Emana Pašalić. (Trener Aida Kalušić, pomoćni trener Nedim Šišić);

Najefikasnije kod Čelika bile su Anida Ćorović 25 i Nedžla Kovačević 12 poena.

Kod RMU Banovići najefikasnije: Jovana Marković 25, Irena Vrančić 24, Milica Zeljković 19 poena;

Tok utakmice, kretanje rezultata:

Zeničanke su imale vođstvo kroz, skoro cijelu, prvu dionicu, a Banovićanke su samo četiri puta imale vođstvo. Najveća prednost Čelika bila je 11:5, a dionica je završila sa 20:17 za Čelik.

Drugu dionicu bolje otvaraju Banovići serijom od 7:0 i kroz drugu dionicu su imale stalno vođstvo, a Čelik je samo uspio dva puta da izjednači i to 26:26 i 30:30. Drugu dionicu dobili si Banovići sa 24:16 i na poluvrijeme se otišlo pri vođstvu Banovića od 36:41 i ovo je najveća prednost za Banoviće u prvom poluvremenu. Najbolja u prvom poluvremenu bila je kapiten Čelika Anida Ćorović sa 18 poena i pet asistencija. Banoviće su „držale“ u igri Jovana Marković sa 14 i Milica Zeljković sa 13 poena.

U drugom poluvremenu, nakon isključujuće namjerne lične greške za Nedžlu Kovačević u 22. minuti i pri rezultatu 39:41 za Banoviće, košarkašice Čelika više nisu imale snage da pruže ozbiljniji otpor favorizovanim i iskusnim Banovićankama. Naročito je bio izražen raspad igre Čelika u zadnjoj dionici, koju su Banovići dobili sa 24:5, za konačnih 56:86 za Banoviće i po treći put osvojen Kup BiH za ŽKK RMU Banoviće. U zadnjoj dionici šut je posebno služio osvajačice Kupa BiH.

Double-double učinak kod Banovića imale su dvije ponajbolje igračice, Jovana Marković i Irena Vrančić.

Svih 40 minuta kod Čelika odlično su odigrale kapiten Anida Ćorović i Ajla Selimović, te Nedžla Kovačević do isključenja.

Plasman u finale Kupa BiH za mlade košarkašice Čelika, kao i osvajanje Kupa FBiH je veliki uspjeh u ovoj sezoni, uz plasman u završnicu prvenstva BiH.

Osvajači Kupa BiH su: Željezničar Sarajevo (8x), Čelik Zenica (5x), Mladi Krajišnik Banja Luka (4x), RMU Banovići (3x), te po jedanput Jedinstvo BHT Tuzla i Play Off Sarajevo.

E.Imamović; Foto KŽK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno