Košarka

Košarkašice Čelika ove srijede igraju odgođenu utakmicu iz petog kola protiv ŽKK Konjic

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice Čelika ove srijede igraju odgođenu utakmicu iz petog kola protiv ŽKK Konjic – Ove srijede, 18.11.2020.godine, košarkašice KŽK Čelik su domaćini ekipi ŽKK Konjic u odgođenoj utakmici iz 5.kola bh. ženske košarkaške lige za sezonu 2020/2021.

Utakmica će se igrati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica sa početkom u 17 sati.

Zbog situacije nastale pandemijom virusa Covid-19 utakmica će se igrati bez prisustva publike.

Nominovane sudije za utakmicu su: glavni sudija Nadija Pelja, sudija 1 Hasan Bajgorić, sudija 2 Ivan Jurić, a delegat Miodrag Vujović.

Košarkašice Čelika su na omjeru od tri pobjede i jedan poraz, a Konjic ima jednu pobjedu i četiri poraza.

Inače, nakon odličnog starta sa tri pobjede u tekućem prvenstvu BiH, košarkašice Čelika doživjele su prvi poraz i to proteklog petka 13.11. u odgođenoj utakmici iz 4.kola u Tuzli od Jedinstva Dženex (84:66).

Ova utakmica je odigrana nakon pauze od gotovo 25 dana, zbog zdravstvenih problema u ekipi (COVID-19), koji su poremetili formu ekipe i ostavili trag na ekipu Čelika.

U prva tri kola ostvarene su dvije domaće pobjede, protiv ekipa „Leotar 03“ 72:60 i Jumper Zenica 72:53, te vrijedna gostujuća pobjeda u Banjoj Luci protiv Mladog Krajišnika 65:60.

U proteklom 6.kolu ekipa Čelika je bila slobodna, a u 7.kolu igraju domaću utakmicu protiv aktuelnih šampionki, RMU Banovići.

E.Imamović

Foto arhiva

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno