Košarka

FOTO: Pobjeda košarkašica Čelika u Areni protiv Konjica na krilima Nedžle Kovačević

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pobjeda košarkašica Čelika u Areni protiv Konjica na krilima Nedžle Kovačević – Gradska Arena „Husejin Smajlović“ u Zenici, teren „C“. Početak u 17 sati, bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa (COVID-19).

U odgođenoj utakmici iz 5. kola bh. košarkaške lige za sezonu 2020/2021, košarkašice Čelika su bile domaćini ekipi ŽKK Konjic. Zasluženu pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa Čelik.

Rezultat: KŽK Čelik – ŽKK Konjic 69:56 (19:19), (14:13), (17:19), (19:5);

Utakmicu u Zenici su sudili glavni sudija Nadija Pelja-Baručija, sudija 1 Hasan Bajgorić, sudija 2 Ivan Jurić, a delegat Miodrag Vujović.

Sastav ekipe Čelika i poeni:

Sajra Čajić 9, Nedžla Kovačević (cap) 30 p.+ 15 skokova,  Ivana Branzovski 5, Sedina Halimić 14 p. +14 skokova, Amila Husejnović 7, Džejlana Indžić, Anida Čaušević 2, Merjem Sinanović 2, Emana Pašalić, Almedina Ahmić. (Trener Aida Kalušić);

Najefikasnije u domaćoj ekipe bile su Nedžla Kovačević sa 30 i Sedina Selimović sa 14 poena.

Kod Konjica najefikasnije su bile Amra Begić 19 i Emela Ramić 9 poena.

Večaras u zeničkoj Areni viđena je prava prvenstvena utakmica između Čelika i Konjica. Ekipa Čelika je bila oslabljena i igrala je bez jedne od najboljih svojih košarkašica, Ajle Selimović, te bez Ajše Mulić.

Zeničanke su danas bile bolje i zasluženo su slavile, ali je pobjeda izvojevana tek u zadnjoj dionici.

Prva dionica je protekla sa dužim periodom vođstva gošći iz Konjica, a imale su prednost u jednom trenutku od sedam poena (11:18). Ipak, u finišu dionice domaće košarkašice su se konsolidovale i završilo je neriješeno 19:19. I u drugoj dionici gošće su imale prednost od sedam poena (23:30), ali su domaće u drugom dijelu dionice odigrale bolje, te su ovu dionicu dobile sa 14:13, odnosno na velikki odmor se otišlo pri rezultatu 33:32 za Čelik.

U trećoj dionici viđena je, ponovo, velika borba, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a na kraju ove dionice je rezultat 17:19 za gošće, odnosni 50:51 za Konjic na kraju tri četvrtine utakmice.

Zadnju dionicu domaće otvaraju vođstvom od 6:0 i prednošću od pet poena (56:51), ali su to ostvarile za 4.5 minute ove tvrde utakmice. U drugom dijelu zadnje dionice domaće nastavljaju furiozno, konačno prelamaju utakmicu i ovu dionicu dobivaju sa 19:5, za konačnih plus 13 poena (69:56).

Kod Čelika sa double-double učinkom bile su kapiten Nedžla Kovačević sa 30 poena i 15 skokova (indeks korisnosti 37) i Sedina Halimić sa 14 poena i 14 skokova.

U narednom 7.kolu, subota u 20 sati, košarkašice Čelika su domaćini aktuelnim šampionkama ekipi RMU Banovići.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno